בשבועות האחרונים פרסמו רוב תוכניות ה-MBA המובילות את שאלות החיבורים החדשות למועמדי 2014. בהמשך למגמה שהתחילה בשנה שעברה, גם השנה מורגשת ירידה בכמות החיבורים הנדרשת ובמגבלת המילים.
מדובר במגמה ברורה ובולטת, ונראה שמי שמוביל אותה היא ועדת הקבלה של הרוורד, שהגדילה לעשות השנה והפחיתה את כמות החיבורים הנדרשת לאחד בלבד. רק לפני שנתיים נדרשו המועמדים לתוכנית ה-MBA בהרוורד לכתוב 4 חיבורים בהיקף כולל של 2000 מילים, בעוד השנה הם ידרשו לכתוב חיבור אחד פתוח ללא מגבלת מילים.בתי ספר אחרים ראו והפנימו: וורטון דורשים השנה שני חיבורים בלבד של 500 מילים כל אחד, לעומת שלושה בשנתיים הקודמות. שיקגו דורשים השנה שני חיבורים קצרים של 250 מילים כל אחד (בנוסף למצגת הקבועה), לעומת שלושה חיבורים בהיקף כולל של 900 מילים בשנה שעברה ושני חיבורים בהיקף כולל של 1350 מילים לפני שנתיים. UCLA דורשים השנה רק חיבור אחד של 750 מילים, לעומת כמות כפולה בשנתיים האחרונות. MIT דרשו לפני שנתיים cover letter ו-3 חיבורים, בשנה שעברה הורידו חיבור אחד והשנה הורידו את ה-cover letter ונשארו עם שני חיבורים בלבד. גם ברקלי ירדו מ-6 שאלות חיבורים לפני שנתיים ל-5 בשנה שעברה ול-4 בלבד השנה. מישיגן ירדו השנה ל-3 חיבורי חובה בלבד בהיקף כולל של עד 950 מילים.

הסיבות להפחתה בכמות החיבורים לא לגמרי ברורות. האם בתי ספר מנסים למשוך יותר מועמדים ע"י הקלה בתהליך האפליקיישן, או שהם דווקא מנסים להקל על חברי ועדת הקבלה שנאלצים לקרוא את כל החיבורים? די לאופולד, שעומדת בראש ועדת הקבלה של הרוורד, הסבירה כי לדעתה תהליך האפליקיישן לא צריך להיות תחרות כתיבת חיבורים, בעוד קרייג האבל מ-UCLA הסביר כי שאלות חיבורים רבות לא נחוצות מאחר והמועמד מספק בקורות החיים שלו את רוב המידע ואין צורך להרחיב בחיבורים. אנקור קומאר מוורטון הסבירה כי לאחר שקיבלו פידבק ממועמדים שטענו כי התהליך מייגע הוחלט ללכת לקראתם ולקצץ חיבור אחד.
כמובן שלא כל המועמדים שמחים על הקיצוצים ועל החסכון בזמן, מאחר וזה משאיר להם פחות מקום להביע את עצמם ולהציג את הנקודות החזקות שלהם, והם נאלצים למצוא דרכים אחרות לספק את המידע לוועדת הקבלה ביתר חלקי האפליקיישן ובראיון הקבלה.

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)