הידעתם?

טריוויה ועובדות MBA מעניינות

  1. תוכנית ה-MBA של אוניברסיטת שיקגו (Chicago Booth) מעניקה מדי שנה לעד שישה ישראלים את מלגת קרלטון בגובה של כ-200,000 דולר כל אחת.
  2. הסיכויים כי קורא האפליקיישן (בקשת הקבלה) שלך יהיה ישראלי הם בממוצע, להערכתנו, כ-20%.
  3. במרבית המקרים, המלצה מפרופסור לא תשפר את סיכויי הקבלה שלך.
  4. המונח Admission Driver הומצא בארינגו בשנת 2004.
  5. מייסד חברת Nike, פיל נייט, הוא בוגר MBA מסטנפורד. ועדת הקבלה של Stanford עשתה החלטה נבונה ב-1962: בשנת 2006, מר נייט תרם 105 מיליון דולר לביה"ס למנהל עסקים של סטנפורד.
  6. ללקוחות ארינגו הנחה מיוחדת בקורס ה-GMAT של יואל גבע.
  7. כלי ה- Photocopies פותח בארינגו בשנת 2004 בעקבות מועמד אשר העלה את הרעיון, השתמש בו והתקבל ל-MBA בהרוורד. כלי זה הוא כיום נחלת הכלל בארץ.
  8. הישראלי פרופסור אמיר זיו משמש כיום סגן הדקאן של ביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת Columbia.
  9. מחקר משנת 2014 גילה כי המלגה הממוצעת לסטודנט בסטנפורד היא $35,830, גבוה יותר מכל בי"ס אחר. בית הספר העשיר ביותר עם תקציב המלגות הגבוה ביותר הוא הרוורד, עם תקציב מלגות של 31.5$ מיליון דולר,
  10. בנוסף לאפליקיישן, חלק מועדות הקבלה מחפשות את פרופילי המועמדים ברשתות החברתיות השונות כדי ללמוד עליהם פרטים נוספים. לכן חשוב לשמור על פרופיל נקי ומכובד.
  11. כך חוסכים ישראלים רבים חלק מהתענוג של הבירוקרטיה האוניברסיטאית בארץ:
    רבות מתוכניות ה-MBA המובילות בעולם מסכימות לקבל גיליון ציונים שנכתב ע"י המועמד. הן דורשות לקבל את הגליון הרשמי רק אם וכאשר התקבלת.
  12. בני זוג של סטודנטים בבריטניה מקבלים אישור עבודה במשרה מלאה כחלק מויזת הסטודנט.
  13. בכל שנה מתקבלים לתוכנית ה-MBA של הרוורד מועמדים עם ציון GMAT סביב ה-600.
  14. שתיים מהתוכניות המובילות בעולם, INSEAD ו- LBS, ישקלו לקבל ללימודי ה-MBA מועמד ללא תואר ראשון, בתנאי שיש לו נסיון תעסוקתי מרשים.
  15. רוז מרטינלי, שהיתה ראש ועדת הקבלה של וורטון, "ערקה" לאותו תפקיד אצל ה"מתחרה" שיקגו GSB בשנת 2005.
  16. מאז הקמתה, השקיעה ארינגו כ-3,000 שעות אדם במחקר ופיתוח.
  17. מרבית בתי הספר יסכימו לקבל המלצה אחת נוספת מעבר לכמות ההמלצות שביקשו.
  18. הרשמה למבחן TOEFL בישראל יכולה להיות לא פשוטה. יש מספר מועט יחסית של מועדים לבחינה שלא תמיד עונה על הביקוש, ובחלק מהמקרים הבחינה מתבטלת עקב תקלות לא צפויות. מומלץ להתכונן לכך מראש ולהזמין מקום מוקדם ככל האפשר.
  19. מתוך יותר מ-300 פונים לתפקיד היועץ ב-ARINGO Experience, אחד מקבל את התפקיד.
  20. בשנת 2020, עקב מגפת הקורונה, החלו לאפשר למועמדים להיבחן במבחני ה-GMAT,GRE ו- TOEFL מהבית במקום במרכזי הבחינה. אופציה זו צפויה להישאר זמינה גם בעתיד אך יש לוודא כי התוכנית אליה אתם פונים מקבלת את המבחנים הביתיים.
  21. בכל שנה מתקבלים ל-Wharton ולאינסאד מועמדים עם ממוצע תואר ראשון סביב 75.
  22. חלק מבתי הספר עורכים בדיקות רקע מקיפות למועמדים שהתקבלו לצורך אימות הפרטים שנכתבו באפליקיישן, כולל נתוני תעסוקה ושכר, ציונים ופרטי ממליצים.
  23. רוב תושבי ישראל שהתקבלו להרוורד, וורטון וסטנפורד בשנים האחרונות הסתייעו בארינגו.
  24. ביוני 2014 הוכנס חידוש במבחן ה-GMAT לפיו כל נבחן יוכל לראות את הציון הלא-רשמי שלו מיד לאחר המבחן ולפני שהוא עוזב את מרכז הבחינה, מה שיאפשר לו להחליט תוך 2 דקות אם לדווח על הציון לבית הספר אליו הוא מנסה להתקבל, או לבטל את הציון. ביה"ס לא יוכל לראות ציונים שבוטלו ע"י המועמד.
  25. תוכניות ה-MBA של Yale ו- MIT Sloan לא דורשות מהמועמדים להגיש ציון מבחן TOEFL.
  26. תוכניות ה-MBA של Olin (וושינגטון) ושל USC Marshall לא דורשות מהמועמדים לספק המלצות.
  27. ישנן תוכניות MBA ו-EMBA רבות שלא מחייבות ציון GMAT או GRE.
  28. חלק מתוכניות ה-MBA הוסיפו בשנים האחרונות אלמנט נוסף לאפליקיישן שלהן – שאלות וידאו: המועמדים נדרשים להקליט ולצלם את עצמם עונים לשאלות שמוצגות להן באפליקיישן על המקום ללא הכנה מוקדמת. בין התוכניות שדורשות שאלות וידאו – קלוג, MIT, ייל, רוטמן, LBS, אוקספורד, IE ואינסאד.
  29. תוכנית ה-MBA של טקסס-מקומבס מאפשרת למועמדים להשתמש בהמלצות מהפרופיל שלהם בלינקדאין במקום מכתבי ההמלצה הרגילים הנדרשים באפליקיישן.
  30. תוכניות ה-MBA של וורטון ומישיגן מקיימות ראיונות קבוצתיים לחלק מהמועמדים, בנוסף לראיונות הקבלה האישיים.
  31. אתם אף פעם לא צעירים מדי בשביל להתקבל! – תוכניות מובילות רבות (כגון, הרוורד, סטנפורד, קלוג, MIT, שיקגו, קולומביה) הוסיפו בשנים האחרונות אופציה של deferred enrollment ומאפשרות למועמדים לפנות אליהן במהלך התואר הראשון או מיד בסיומו, ולדחות בכמה שנים את תחילת הלימודים בתוכנית ה-MBA כדי לצבור נסיון תעסוקתי.
  32. אתם גם לא מבוגרים מדי בשביל להתקבל! – ישנן תוכניות מיוחדות עבור מועמדים מנוסים ומבוגרים יותר. מדובר בתוכניות למנהלים פול-טיים של שנה אחת למועמדים עם לפחות 10 שנות נסיון תעסוקתי.
  33. משמעות השם INSEAD במקור הייתה "המכון האירופאי למנהל עסקים" (Institut Européen d'Administration des Affaires). אחרי פתיחת הקמפוס בסינגפור באוקטובר 2000 המילה "אירופאי" הפכה לבעייתית במקצת. לכן, המילה INSEAD הפכה לשמו הרשמי של המוסד, וראשי התיבות נזנחו.
  34. כנס ה- MBA Fair השנתי מתקיים כל שנה בתל אביב ומביא לארץ נציגים מתוכניות ה-MBA המובילות בעולם.
  35. ביה"ס פוקואה באוניברסיטת דיוק מציע תעודה בתחום data analytics במסגרת תוכנית ה- Daytime MBA, שנקראת Management Science and Technology Management – MSTeM ודורשת השלמה של 8 קורסי בחירה. סטודנטים מחו"ל שישלימו אותה וימצאו עבודה שרלבנטית לתחום הלימוד יקבלו אישור עבודה לתקופה של 36 חודשים, אפילו לפני שיגישו בקשה לויזת H1B. להשלמת התעודה הזו לא נדרשות עלויות נוספות וניתן לעשות אותה במסגרת השנתיים של תוכנית ה-MBA הרגילה.
  36. בנוסף למבחני האנגלית המוכרים כגון TOEFL ו-IELTS, המשמשים מועמדים ששפת האם שלהם אינה אנגלית להוכחת שליטה באנגלית בתהליך האפליקיישן, נוסף בשנים האחרונות מבחן אנגלית חדש לקבלה ללימודים בחו"ל – Duolingo english test. הציון בו נע בין 10-160 וניתן להיבחן דרך אפליקציה מכל מקום בעולם.
  37. ואם במקרה לא ידעת: ארינגו עזרה ליותר ישראלים להתקבל ל-MBA בַּטוֹפּ-10 מאשר כל חברה אחרת.