קצת על ויזות |
ארינגו עזרה ליותר ישראלים מכל חברה אחרת להתקבל לתוכניות ה- MBA המובילות בעולם

לאחר הקבלה ללימודים בחו"ל, המועמד המאושר צריך להתחיל להתכונן לפרוצדורת המעבר לארץ זרה. חלק מהתהליך הוא כמובן הוצאת ויזה ללימודים. להלן מידע שימושי על התהליך להוצאת ויזה בארה"ב, בריטניה וצרפת.

סוג הויזה הדרושה: F- 1 (מיועדת לסטודנטים במסגרת אקדמית)

תהליך הוצאת הויזה: לאחר קבלת מכתב קבלה ממוסד הלימודים יש לאשר את ההשתתפות בתכנית. לאחר מכן המוסד ישלח למועמד טופס I-20, הנחוץ להוצאת הוויזה. יש לפנות לשגרירות ארה"ב עם המסמכים הדרושים, לשלם אגרה ולהגיע לריאיון אישי.

עבודה במהלך הלימודים: הויזה מאפשרת לעבוד בקמפוס במהלך שנת הלימודים הראשונה בהיקף של עד 20 שעות בשבוע ו-40 שעות בחופשות. בשנים הבאות ניתן לעבוד גם מחוץ לקמפוס בכפוף לאישור ה-DHS (Department of Homeland Security).

בני זוג: הויזה מאפשרת להביא בני זוג – עליהם להוציא ויזה מסוג F-2. לשם כך יש להוכיח קרבה משפחתית למועמד העיקרי לויזה. בני הזוג אינם יכולים לעבוד בארה"ב אך יכולים ללמוד לימודים חלקיים (עד 12 שעות בשבוע).

הארכת שהייה: בעלי ויזה F-1 חייבים לעזוב את ארה"ב 60 יום לאחר סיום תכנית הלימודים. ניתן להגיש בקשה מיוחדת להישאר שנה נוספת לצורך סטאז'. אופציה נוספת היא לבקש אישור ל- Optional Practical Training – עבודה זמנית הקשורה לתחום הלימוד. ניתן לבקש אישור כזה לפני או אחרי סיום התואר, והוא מאפשר תקופת עבודה של 12 חודשים. אישור OPT לפני סיום התואר מאפשר עבודה במשרה חלקית (עד 20 שעות בשבוע) במקביל ללימודים, בעוד ש-OPT לאחר סיום התואר מאפשר עבודה במשרה חלקית או מלאה. בעלי תואר במדעים מדויקים (טכנולוגיה, הנדסה וכו') יכולים לקבל OPT של 24 חודשים.

לקריאה נוספת: http://travel.state.gov/content/visas/english/study-exchange.html

סוג הויזה הדרושה: Tier 4 (General) – לסטודנטים מעל גיל 18.

תהליך הוצאת הויזה: יש לקבל קוד CAS (Confirmation of Acceptance of Studies) ממוסד הלימודים. לאחר מכן יש לפנות לקונסוליה הבריטית בישראל עם הטפסים הדרושים, לשלם אגרה ולהוכיח יכולת כלכלית של המועמד או של הוריו.

עבודה במהלך הלימודים: הויזה מאפשרת לעבוד עד 20 שעות עבודה בשבוע במהלך הסמסטר וללא הגבלה במהלך החופשות.

בני זוג: אם תכנית הלימודים אורכת יותר משנה, הויזה מאפשרת להביא בני זוג. עליהם להוציא ויזה מסוג Tier 4 Dependent Partner. ויזה זו מאפשרת לבני הזוג לעבוד במשרה מלאה, אך לא ללמוד. כדי לקבל ויזה לבן זוג יש להוכיח שותפות במשק הבית של שנתיים ומעלה (תעודת נישואין, חשבונות משותפים, חוזים משותפים ומסמכים אחרים). בן הזוג צריך להוכיח יכולת כלכלית.

הארכת שהייההויזה מאפשרת עקרונית להגיש בקשה להערכת שהות לטובת עבודה לאחר הלימודים.
יש שינויים רבים במדיניות כך שכדאי להתעדכן בקונסוליה.

לקריאה נוספת: https://www.gov.uk/tier-4-general-visa/overview

סוג הויזה הדרושה: אשרה לשהות ארוכה (visa de long séjour) – בקשת סטודנט

תהליך הוצאת הויזה: לאחר קבלת מכתב קבלה ממוסד הלימודים יש לפנות לשגירות צרפת, לשלם אגרה ולהגיש את המסמכים המתאימים. יש להוכיח יכולת כלכלית ומציאת מקום מגורים לחודשים הראשונים. סיום התהליך מתבצע לאחר ההגעה בצרפת.

עבודה במהלך הלימודים: מחזיקי ויזת סטודנט יכולים לעבוד בחצי משרה במהלך הלימודים. במהלך חופשות ניתן לעבוד בהיקף של משרה מלאה.

בני זוג: ויזת סטודנט בצרפת לא מאפשרת להביא בני זוג וילדים..

הארכת שהייה: אין להישאר בצרפת לאחר סיום הויזה. כדי להאריך את השהות יש להגיש בקשה מיוחדת.

לקריאה נוספת: http://ressources.campusfrance.org/publi_institu/agence_cf/notes/en/note_35_en.pdf

חושבים על הרשמה ל - TOP 10 MBA?

ארינגו יכולה לעזור לך להגשים חלום!

האם ארינגו באמת יכולה לשפר את סיכוייך?

התוצאות שלנו מדברות בעד עצמן