בהמשך לכתבה הקודמת, מאמר שפורסם בביזנסוויק מגלה פרטים נוספים על בדיקות הרקע שנאלצים לעבור חלק מהמתקבלים לתוכניות ה-MBA. ועדות הקבלה משתמשות בחברות חיצוניות לצורך ביצוע בדיקות הרקע, חברות שמשמשות גם מעסיקים שבודקים מועמדים לעבודה בחברתם. ראיון שנערך עם דיאנה אקונה מחברת HireRight, המשמשת כמה מבתי הספר המובילים לביצוע בדיקות רקע, חושף כמה פרטים מעניינים:
מה מחפשות ועדות הקבלה באופן כללי?
לכל בית ספר יש מדיניות שונה, אולם רבים בודקים רקע פלילי, וכן רקע תעסוקתי ורקע אקדמי, כדי לוודא את הפרטים שציין המועמד באפליקיישן. בממוצע, בדיקות רקע פלילי על מועמדים מגלה משהו 12%-15% מהפעמים, ובמקרה והבדיקה מגלה "דגל אדום" ביה"ס בדרך כלל יעמיק את הבדיקה לאותו מועמד.
אילו דברים עלולים להיחשף?
לעיתים מתגלות עבירות על החוק בדרגות שונות שביצע המועמד בעברו, וכן נתונים שקריים לגבי תעסוקה.
האם אתם מתקשרים למועמד במסגרת הבדיקה?
כן, בעיקר לצורך בדיקת הרקע התעסוקתי האקדמי. במידה ולא הושג מידע מספיק ממקומות העבודה או מוסדות הלימוד, המועמד יתבקש לספק תלוש משכורת או עותק של גליון הציונים או התעודה.
האם יכולים המועמדים לערער על תוצאות בדיקת הרקע?
במידה והבדיקה גילתה מידע שימנע מהמועמד להתקבל לתוכנית, יישלח אליו עותק של הדו"ח והוא יכול להודיע לביה"ס שהוא מערער על הממצאים. אז נפתח הליך ערעור במסגרתו נציג חברת הבדיקה עובד עם הסטודנט למציאת מידע נוסף שיבהיר את העניין.
לסיום, מה את יכולה לייעץ למועמדים שרוצים לעבור את הבדיקה ללא סיבוכים?
המועמדים צריכים להיות כנים לגבי הרקע שלהם, הנסיון והכישורים שלהם. עליהם לשתף פעולה עם ועדת הקבלה ונציגי חברת הבדיקה ולסייע בהשגת כל מידע שיתבקשו להציג, וכן לספק פרטי קשר עדכניים שלהם כדי שניתן יהיה ליצור עימם קשר במידת הצורך.הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
עוד על בדיקות הרקע למתקבלים לתוכניות ה-MBA
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)