לפני כמה חודשים פרסמנו כאן את הטיפים של ארינגו להתמודדות עם waitlist – מצב מוכר למועמדי MBA רבים בתקופה זו של השנה. לכל מי שנותר עם טעם של עוד (או נותר ברשימת ההמתנה), הנה כמה טיפים נוספים לקבלה דרך רשימת ההמתנה מהאתר Poets & Quants:- הבינו את מצבכם – במידה ואינכם נכנסים אוטומטית לרשימת ההמתנה אלא נדרשים לאשר את מקומכם בה, כדאי לקבל את ההצעה לרשימת ההמתנה גם אם אינכם בטוחים. תמיד תוכלו למשוך את מועמדותכם בעתיד.
– בקשו פידבק – חלק מתוכניות ה-MBA, כגון קורנל, נותנות פידבק למועמדים שהוכנסו לרשימת ההמתנה ומסבירות להם מה הם יכולים לעשות כדי לשפר את סיכוייהם להתקבל. במידה והמכתב שקיבלתם מאשר שקיימת אפשרות כזו, נצלו אותה. במידה וניתנת הנחיה לא לבקש פידבק, כבדו זאת.
– שלחו מכתב עדכון אחד לועדת הקבלה באימייל כ-3-4 שבועות לאחר שנכנסתם לרשימת ההמתנה ועדכנו אותם לגבי התפתחויות חיוביות שחלו אצלכם.
– השיגו המלצה חדשה – במידה ובית הספר לא מבקש במפורש לא לשלוח המלצה חדשה, נסו להשיג המלצה נוספת ושלחו אותה כדי לשפר את מועמדותכם.
– השיגו support letters שיטו את הכף לטובתכם.
– הירשמו לקורסים נוספים בתחומים בהם ציוני התואר הראשון היו נמוכים (לדוגמא – חשבונאות, מיקרו כלכלה, אלגברה או סטטיסטיקה) כדי להראות לועדת הקבלה שיש לכם את היכולת האינטלקטואלית ואת המשמעת והמוטיבציה הנדרשת ללימודים בתוכנית ה-MBA.
– עשו שוב את ה-GMAT ועדכנו את ועדת הקבלה במידה ושיפרתם את הציון. זה יכול לעזור במיוחד אם נכנסתם לרשימת ההמתנה בתוכנית תחרותית עם ציון GMAT נמוך יחסית (מתחת ל-680).
– בקרו בקמפוס ונסו להיפגש עם ועדת הקבלה. מומלץ לעדכן אותם מראש על הביקור ולנסות לקבוע פגישה, אך כבר היו מקרים של מועמדים שקפצו בהפתעה ושיפרו את סיכוייהם באמצעות "מארב" לחבר ועדת הקבלה…
– גם לאחר ששלחתם מכתב עדכון, המשיכו לשלוח אימיילים קצרים פעם ב-3 שבועות לועדת הקבלה או למנהל רשימת ההמתנה כדי להראות שאתם עדיין מעוניינים להתקבל ומוכנים לספק מידע נוסף.
לאחר שעשיתם כל מה שביכולתכם כדי להתקבל, הנה כמה עצות כלליות להתמודדות עם המצב באדיבות ועדת הקבלה של שיקגו:
– לאחר הגשת האפליקיישן אין טעם להתעסק בעבר ולחשוב מה היה אפשר לעשות אחרת. מה שנעשה כבר נעשה וגורלכם כבר לא בידיכם. התמקדו בעתיד והמשיכו לחשוב על מטרות הקריירה שלכם ולתכנן את המשך החיים.
– התכוננו למצב בו תתקבלו לתוכנית והתחילו לתכנן את המעבר לעיר או ארץ חדשה, אספו מידע ותכננו כיצד להתמודד עם העלויות הכרוכות בכך. תכננו כיצד לבשר למעסיק שלכם על עזיבתכם.
– בנו את הנטוורק שלכם וטפחו את הקשרים עם אנשים שפגשתם במהלך מסע ה-MBA שלכם.
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)