שיקגו פרסמו בבלוג של ועדת הקבלה כתבה שמנסה לנפץ כמה מהמיתוסים המקובלים בתהליך הקבלה לתוכנית ה-MBA:
מיתוס: ביקור בקמפוס הכרחי כי להתקבל
עובדה: שיקגו מבינים שלא כל המועמדים יכולים לבוא לבקר בקמפוס למרות שהם מעודדים אותם לעשות כך, ומצהירים כי לביקור אין כל השפעה על האפליקיישן ועל התוצאה.
מיתוס: נדרש ציון מינימלי בתואר ראשון וב- GMAT/GRE וכן מינימום 5 שנות נסיון תעסוקתי
עובדה: שיקגו לא מציבים רף מינימלי לציוני התואר הראשון ולא למבחני ה-GMAT/GRE, ומסתכלים על האפליקיישן באופן כולל כדי לקבוע את התאמת המועמד לתוכנית. גם לכמות הנסיון התעסוקתי אין השפעה מכרעת ושיקגו מעודדים את המועמדים להגיש מועמדות לתוכנית ה-MBA ברגע שהם מרגישים מוכנים לכך.
מיתוס: ראיון עם חבר ועדת הקבלה שונה מראיון עם סטודנט או בוגר
עובדה: אין חשיבות לזהות המראיין, הפידבקים מכל הראיונות מועברים ומקבלים משקל שווה. בוגרי התוכנית מקיימים ראיונות קבלה בכל העולם, חברי ועדת הקבלה מראיינים בכמה ערים מרכזיות ואילו סטודנטים בשנה ב' מראיינים בקמפוס. כל המראיינים הוכשרו היטב לתפקיד והראיון הוא "עיוור", כלומר המראיין לא קורא את האפליקיישן לפני כן.
מיתוס: לבעלי רקע במנהל עסקים יש יתרון בתהליך הקבלה
עובדה: הסטודנטים בתוכנית ה-MBA בשיקגו מגיעים מרקעים מגוונים ומחזיקים בתואר ראשון במגוון תחומים, לכן אין יתרון לבעלי רקע מסוים.
מיתוס: שיקגו מעדיפים מועמדים מרקע בתחומי המימון והיעוץ
עובדה: שיקגו מעריכים גיוון ומקבלים מועמדים מכל התחומים – רקע צבאי, שיווק, חינוך וכו'. לא חשוב מה אתה עושה אלא איך אתה עושה את זה ואיזה נסיון תביא איתך לכיתה ולקבוצות הלימוד.
מיתוס: מכתב המלצה ממנכ"ל החברה, מהמושל או מנשיא ארה"ב יהווה תוספת חשובה לאפליקיישן
עובדה: מכתבי ההמלצה הם חלק חשוב בתהליך הקבלה אבל אין צורך לנסות להרשים את ועדת הקבלה בעזרת הקשרים שיצרת. עדיף להביא המלצה ממישהו שמכיר היטב אותך ואת הישגיך וכישוריך.
מיתוס: בלתי אפשרי להתקבל בסיבוב השלישי
עובדה: בכל שנה שיקגו מקבלים מועמדים גם בסיבוב השלישי. כמובן שבסיבוב זה כבר יש פחות מקומות פנויים בכיתה, אבל בכל מקרה כדאי להגיש את האפליקיישן ברגע שהוא מוכן ומשקף בצורה הטובה ביותר את הנקודות החזקות והכשרון שלך.הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)