וורטון הוא אחד מבתי הספר המובילים למנהל עסקים בארה"ב ובעולם. לקראת כנס ה-MBA הגדול שהתקיים בשבוע שעבר, ארינגו קיימה ראיון קצר עם ויליאם האודר מתוכנית ה-MBA של וורטון כדי ללמוד עוד על ביה"ס, תוכנית ה-MBA ותהליך הקבלה:
מה מיוחד בתוכנית ה-MBA שלכם?
מה שמייחד את וורטון MBA הוא היחס האישי לסטודנטים ורשת הבוגרים הגדולה שלנו. חומר הלימוד שלנו מורכב מקורסי ליבה אינטנסיביים בנושאים כלליים של מנהל עסקים, ומ-19 התמחויות וכמעט 200 קורסי בחירה. המגוון הרחב מאפשר לתוכנית ה-MBA של וורטון להיות מותאמת לכל סטודנט ולהפוך את חוויית הלימוד לכזו שתספק להם כלים להתפתח. הלימודים בתוכנית מפתחים קהילה דינמית בה נוצרות מערכות יחסים בין הסטודנטים שמצטרפים בהמשך לרשת הבוגרים הגדולה שלנו.
האם חלו לאחרונה שינויים בתוכנית או בתהליך הקבלה?
לאחרונה פתחנו מסלול חדש של מימון כמותי שכולל לימוד תכנים מתחומי החשבונאות, סטטיסטיקה, תפעול, מידע וקבלת החלטות. המסלול הזה מתאים לסטודנטים עם רקע כמותי חזק בתחומי ההנדסה ומדעי המחשב, המעוניינים לפתח את הכישורים שלהם עבור ישומים כמותיים בעולם המימון. בוגרי המסלול יוכלו להשתלב בקריירה בתחום הפיננסי, כגון ניהול נכסים ומסחר, הנדסה פיננסית, ניהול סיכונים ומחקר ישומי. זהו המסלול השישי בוורטון שהינו בעל מעמד STEM.
איך השפיעה מגפת הקורונה על ביה"ס שלכם?
המגפה לא השפיעה על הקבלה לתוכנית ה-MBA, אלא רק על הדרכים בהם מועמדים יכולים להיפגש איתנו ולהכיר אותנו. אנחנו לא יכולים להזמין מועמדים לביקור בקמפוס, ולכן אנחנו מתקשרים עם מועמדים באופן וירטואלי ומציעים וובינרים ואמצעים נוספים כדי לענות על שאלות.
תוכל לספר לנו על האוירה בביה"ס? על היחסים בין הסטודנטים ובינם לבין המרצים?
וורטון היא תוכנית ה-MBA השניה בגודלה עם כ-864 סטודנטים בכל מחזור. למרות הגודל אנחנו מנסים לתת לכל כיתה הרגשה של קהילה קטנה. גודל של כיתה בקורס מסוים לא עולה על 72 סטודנטים, ויש לסטודנטים הזדמנויות רבות לתקשר ביניהם ועם המרצים, וליישם את הכישורים שלמדו במועדונים, ועידות והזדמנויות מחקר.
תוכל לספר לנו על האיזור בו ממוקם ביה"ס?
וורטון ממוקם בשכונת האוניברסיטה בפילדלפיה, שמכילה עוד 4 אוניברסיטאות נוספות. העיר פילדלפיה היא השישית בגודלה בארה"ב ומשתרעת על שטח של 150 מייל מרובע, אבל נוח להתנייד בה על אופניים, תחבורה ציבורית ואפילו ברגל. בעיר כזו אתה מרגיש בבית אחרי השבוע הראשון שלך. העיר לא יקרה מדי, גדולה אבל לא גדולה מדי, עשירה בתרבות וגיוון.
מה אתם מחפשים במועמד? איזה סוג מועמד יתאים לתוכנית שלכם ויהנה בה?
אנחנו מעוניינים ליצור כיתה מגוונת עם סטודנטים עם רקע אישי ומקצועי מגוון מכל העולם. מבחינת המועמדים שמגישים מועמדות לתוכנית, אנו רוצים ללמוד על ההישגים שלהם, על הפוטנציאל שלהם להשתלב בתוכנית שלנו ובקהילה של וורטון ועל הקריירה העתידית שלהם. על המועמדים לבטא באפליקיישן את היכולות שלהם והפוטנציאל שלהם בתחומים הללו.
האם יש טעם להגיש בסיבובים מאוחרים?
בהחלט! אנחנו ממליצים למועמדים שיודעים שהם מוכנים להגיש את האפליקיישן בסיבובים 1-2, כי לקראת הסיבוב השלישי המקום בכיתה מצטמצם, ולכן הוא יותר תחרותי. ההגשה לתוכניות JD/MBA או וורטון לאודר מתבצעת בשני הסיבובים הראשונים בלבד.
מה החשיבות של ציון ה-GMAT? איזה ציון מינימום אתם מחפשים?
אנו לא דורשים ציון מינימום כלשהו, ומבחינת חשיבות הציון – אנחנו משקללים את ציון ה-GMAT/GRE ביחד עם ציוני התואר הראשון של המועמד כדי להעריך את יכולתו להצליח בלימודים בוורטון.
יש עוד משהו שהמועמדים שלנו צריכים לדעת לגבי תהליך הקבלה?
אנחנו מתמקדים במציאת הנקודות החזקות באפליקיישן של כל מועמד. המועמד לא יכול להיות מושלם בכל התחומים, ולכן אנחנו ממליצים להדגיש ולפתח את הכישורים והידע שיש לך ולספר לנו איך הנסיון והמטרות שלך מתאימים לתוכנית שלנו.
יש לך טיפים עבור מועמדים ישראלים?
כל הטיפים לאפליקיישן הם כלליים לכל המועמדים. לגבי מועמדים ישראלים, השירות הצבאי הוא נדיר ביחס למועמדים ממדינות אחרות ולכן אני ממליץ להם לספר לנו באפליקיישן את הכישורים שצברו במהלך השירות, על תחומי האחריות והידע שפיתחו מהחוויות שלהם, בנוסף לכישורים ולידע שפיתחו בקריירה המקצועית שלהם.
תוכל לספר לנו על מקורות מימון ומלגות בתוכנית שלכם?
כל מועמד לתוכנית גם מועמד לקבלת מלגה על בסיס מצוינות ואין צורך להגיש בקשה מיוחדת לשם כך. ישנם מקורות מימון נוספים שניתן לקבל במהלך השנה הראשונה והשניה של התואר, כולל מלגות לסיוע כלכלי לפי צורך.