בפעם הראשונה בהיסטוריה הגיע Chicago Booth לראש דירוג תוכניות ה-MBA המובילות בארה"ב של Us News, הדירוג הנחשב ביותר בארה"ב.

ביה"ס Booth שדורג שלישי בשנה שעברה חולק השנה את הפסגה עם Harvard. Wharton הגיע למקום השלישי.

בואו לפגוש את Harvard, Booth, Wharton, Kellogg  ושאר תכניות ה-MBA הטובות בעולם בכנס ה-MBA הגדול בישראל! לפרטים נוספים והרשמה

בפעם הראשונה בהיסטוריה הגיע Chicago Booth לראש דירוג תוכניות ה-MBA המובילות בארה"ב של Us News. ביה"ס בות' שדורג שלישי בשנה שעברה חולק השנה את הפסגה עם הרוורד ביזנס סקול. וורטון הגיע למקום השלישי, סטנפורד למקום הרביעי ו-MIT למקום החמישי. קלוג דורג במקום השישי לאחר ירידה של שני מקומות מהשנה שעברה, למרות שהוא במקום השני מבחינת ממוצע ציוני ה-GMAT של הסטודנטים עם 732, שני רק לסטנפורד.

למרות שזו הפעם הראשונה שבות' כובש את פסגת הדירוג של US News, הוא ידע הצלחות רבות בדירוגים אחרים – בין 2006-2012 תוכנית ה-MBA של ביה"ס דורגה כל שנה במקום הראשון בדירוג של ביזנסוויק, וכן דורגה 7 פעמים במקום הראשון של האקונומיסט, כולל 5 פעמים רצופות בין 2012-2016.

בות' הצליח לעבור את וורטון (שדורג בשנה שעברה במקום הראשון ביחד עם הרוורד) בזכות ציון גבוה יותר בסקר המעסיקים של US News (4.5 לעומת 4.4) ונתוני השמה גבוהים יותר. למרות שבוגרי וורטון הרוויחו 9000$ יותר מבוגרי בות' בממוצע השכר ובונוסים בשנה שעברה, 88% מבוגרי בות' היו מועסקים בזמן סיום התואר לעומת 82.3% בלבד מבוגרי וורטון, ו-95.3% מבוגרי בות' היו מועסקים שלושה חודשים לאחר סיום התואר לעומת 92.6% מבוגרי וורטון. למרות הנפילה למקום השלישי, נתוני השכר והבונוסים של בוגרי וורטון היו טובים מאשר אלה של בוגרי שאר התוכניות, כולל סטנפורד.

מסקנה נוספת היא שמלאכת הדירוג הופכת קשה יותר עבור US News – השנה חצי מבתי הספר שנמצאים בטופ-20 חולקים את המקום שלהם עם בית ספר נוסף: ברקלי ומישיגן חולקים את המקום השביעי, דיוק וייל את המקום ה-11, NYU ודרדן את המקום ה-13, קרנגי מלון ואוסטין את המקום ה-17 ואמורי ו-USC את המקום ה-20.

הקפיצה של בות' למקום הראשון לא היתה ההפתעה היחידה בדירוג השנה – תוכנית ה-MBA של מישיגן הגיעה למקום השביעי, הגבוה ביותר שלה בדירוגים של US News וקפיצה של 4 מקומות לעומת השנה שעברה. מישיגן הוציאה את ייל מהטופ-10 בעיקר בזכות נתוני השכר והתעסוקה של בוגריה, שמהווים 35% מהדירוג. השכר הממוצע כולל בונוסים לבוגר מישיגן בשנה שעברה עמד על 152,052$, כ-12,000$ יותר מזה של בוגר ייל. השכר של בוגרי ייל הוא הנמוך ביותר מבין 18 בתי הספר בראש הדירוג, בעיקר בשל העובדה ש-5.2% מבוגריו פנו למשרות בתחום המלכ"רים בו עומד השכר החציוני על 67500$ בלבד. נתון נוסף שתרם לעליה של מישיגן בדירוג הוא המהירות בה מצאו הבוגרים עבודה. 89.7% מבוגרי מישיגן כבר מצאו עבודה ביום סיום התואר, לעומת 75.2% בלבד מבוגרי ייל, ושלושה חודשים מסיום התואר היו 94.4% מבוגרי מישיגן מועסקים לעומת 90.5% מבוגרי ייל. נתוני התעסוקה הנ"ל נתנו למישיגן עדיפות בדירוג, למרות שנתוני הקבלה של ייל היו מעט טובים יותר מאלה של מישיגן – ציון GMAT ממוצע גבוה יותר (727 לעומת 716), וציוני תואר ראשון טובים יותר (3.67 לעומת 3.46). גם שיעור הקבלה של ייל היה נמוך יותר – 17.4% לעומת 25.3% במישיגן. אולם הדירוג של US News שם פחות דגש על נתוני קבלה, שמהווים רק 25% מהדירוג הכללי.

למרות שהדירוג של US News לא מדרג בתי ספר מחוץ לארה"ב, הוא נחשב לדירוג האמין והפופולרי ביותר מבין דירוגי ה-MBA. מתודולוגיית הדירוג לוקחת בחשבון נתונים רבים מתוך סקרים שמבצע US News ונתונים שמספקים בתי הספר. השנה סקר US News 480 תוכניות MBA בארה"ב וקיבל תשובות מ-387 תוכניות. הדירוג כולל 99 בתי ספר ומגיע למעשה למקום 95 אותו חולקים 5 בתי ספר. US News מבצע בעצמו סקר peer assessment בקרב דיקאנים ומנהלים של תוכניות MBA (25% מהדירוג), וכן מקיים סקר מעסיקים (15% מהדירוג). נתונים נוספים שמרכיבים את הדירוג הם משכורות בסיס ובונוסים (14%), שיעורי תעסוקה בזמן סיום התואר ושלושה חודשים אחריו (7% ו-14% בהתאמה), ציוני GMAT ו-GRE של הסטודנטים (כ-16%), ציוני תואר ראשון (כ-8%), ואחוז הקבלה לתוכנית (כאחוז). זוהי השנה השישית שהדירוג משקלל גם ציוני GRE.

הפתעה נוספת בדירוג השנה הוא הדירוג הנמוך יחסית (4) של סטנפורד, אשר נחשבת בדרך כלל לתוכנית הטובה בעולם ביחד עם הרוורד. למרות שנתוני הקבלה של סטנפורד היו הגבוהים ביותר, עם אחוז הקבלה הנמוך ביותר (5.7%), התוכנית סבלה מנתוני השמה חלשים של הבוגרים לעומת תוכניות אחרות. רק 64% מבוגרי סטנפורד היו מועסקים בזמן סיום התואר בשנה שעברה, הנתון הנמוך ביותר מבין 30 התוכניות הראשונות בדירוג. שלושה חודשים לאחר סיום התואר רק 87.6% מבוגרי סטנפורד היו מועסקים, הכי נמוך מבין 25 התוכניות הראשונות בדירוג. US News פירשו זאת באופן שלילי והניחו שלבוגרי סטנפורד קשה למצוא עבודה עם התואר שלהם, אך האמת היא שתואר ה-MBA של סטנפורד הוא בעל ערך כה רב בשוק העבודה שבוגרי התוכנית מרשים לעצמם לחפש את המשרה המושלמת, גם אם זה לוקח קצת יותר זמן. התוצאה היא שנתוני ההשמה החלשים מבטלים את ממוצע ה-GMAT הגבוה ביותר של התוכנית (737), את ממוצע התואר הראשון הגבוה ביותר (3.74) ואת אחוז הקבלה הנמוך ביותר של סטנפורד. גם הדרך שבה US News מחשבים את שכר הבוגרים פוגעת בדירוג של סטנפורד, מאחר והיא לא כוללת מרכיבי שכר נוספים או אופציות במניות (אותן מקבלים בוגרי סטנפורד יותר מבוגרי תוכניות אחרות).

ע"פ US News לבוגרי סטנפורד יש את המשכורת הממוצעת השניה הכי גבוהה אחרי וורטון, אך בפועל המשכורות שקיבלו בוגרי סטנפורד בשנה שעברה היו הגבוהות ביותר אי פעם מאחר ומרכיבי השכר הנוספים עמדו בממוצע על 83065$, ובונוס הביצועים הצפוי עמד בממוצע על 71946$. אם מוסיפים זאת למשכורת הבסיס של בוגרי סטנפורד מקבלים נתון מדהים של 227768$, הגבוה משמעותית מהנתון שנכלל בדירוג של US News – 159440$.

כל זאת מהווה תזכורת שהדירוגים לא תמיד נותנים תמונה מלאה ואמיתית של התועלת והערך של תואר MBA, ויש להתייחס אליהם בהתאם.