סטנפורד פרסמו בבלוג של ועדת הקבלה פוסט שבא לעשות סדר בנושא ההמלצות והראיונות ולהפריך כמה מן הדעות המקובלות של מועמדים בנושאים אלו.
לגבי הראיונות:
– מיתוס 1: לראיון משקל רב בתהליך הקבלה, ומועמד שמפשל בראיון מאבד את סיכוייו להתקבל.
האמת: לראיון אין משקל ספציפי מוגדר, הוא חלק מתהליך מקיף, ולכן ראיון מוצלח לא מבטיח קבלה כמו שראיון כושל לא מבטיח דחיה.
– מיתוס 2: מועמד שמקבל את הזימון לראיון בשלב מוקדם יחסית בסיבוב מסוים הוא בעל סיכויי קבלה טובים יותר.
האמת: מועד הזימון לראיון משקף רק את מועד קריאת האפליקיישן, ולשניהם אין השפעה על סיכויי הקבלה. זימונים לראיון נשלחים החל משבוע לאחר הדדליין ועד שבוע לפני תאריך ההחלטה.
– מיתוס 3: מועמד ירואיין רק במידה ויש בוגר של התוכנית באיזור שלו.
האמת: אם ועדת הקבלה רוצה לראיין מועמד מסוים היא תתאם איתו את הראיון בכל מקרה, ואם אין בוגר באיזור שלו יש אפשרות לטוס למיקום אחר או לקיים ראיון וירטואלי.
לגבי ההמלצות:
– מיתוס 1: מועמד שעובד בעסק משפחתי, כעצמאי, או מועמד שלא יכול לספר לבוס שלו שהוא מנסה להתקבל ללימודים, נמצא בעמדת נחיתות מול אחרים מאחר והוא לא יכול להביא המלצה מהמעסיק הישיר הנוכחי שלו.
האמת: ישנם מועמדים רבים במצבים האלה, ועליהם להיות קצת יותר יצירתיים כדי להשיג המלצות טובות – עליהם לבקש ממישהו שיכול להעריך את עבודתם, מעסיק קודם, לקוח או חבר דירקטוריון.
– מיתוס 2: אפשר ואפילו רצוי להגיש יותר מ-3 המלצות.
האמת: סטנפורד מעדיפים לא לקבל יותר מ-3 המלצות מאחר וזה מוסיף עבודה לחברי ועדת הקבלה שגם כך עמוסים בקריאת אלפי אפליקיישנס. ההמלצות הנוספות יצורפו לאפליקיישן של המועמד אך לא בטוח שהן ייקראו.
– מיתוס 3: כדאי להביא המלצות משלושה מקורות שונים כדי להדגיש צדדים שונים ברקע האישי והמקצועי.
האמת: כל מועמד צריך להחליט איך להציג את עצמו באפליקיישן, מה להדגיש ובמה להתמקד, וכך גם לגבי ההמלצות – חלק מהמועמדים מעדיפים להביא 3 המלצות מקצועיות ואפילו 3 המלצות מאותו מקום עבודה, בעוד אחרים מעדיפים לגוון. אין בחירה נכונה או לא נכונה ואין לכך השפעה על סיכויי הקבלה. בעקרון, מומלץ לבחור ממליצים שמכירים היטב את המועמד ויכולים לספק המלצה מפורטת עם דוגמאות שיתמכו בהצהרות שלהם, ובמיוחד ממליצים שישמחו לתת המלצה ויכתבו אותה בהתלהבות.
– מיתוס 4: ההמלצה חייבת להיות כתובה באנגלית.
האמת: יש להגיש את ההמלצה באנגלית, אך אין ציפיה לאנגלית מושלמת ברגע שכותב ההמלצה אינו דובר אנגלית כשפת אם. ועדת הקבלה מתמקדת בתוכן ההמלצה ולא בסגנון הכתיבה ולכן מתעלמת משגיאות כתיב או תחביר. ישנה גם אפשרות לכתוב את ההמלצה בשפת המקור ואז לבצע תרגום מקצועי לאנגלית. המתרגם לא יכול להיות חבר או קרוב משפחה של המועמד. על הממליץ להעלות את ההמלצה המקורית יחד עם התרגום לאנגלית וכן לספק את פרטי הקשר של המתרגם למקרה שלועדת הקבלה יהיו שאלות אליו.
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)