ההחלטה אם להגיש מועמדות חוזרת לתוכנית MBA היא בחירה אישית. בתי ספר רבים מקדמים reapplicants בברכה, אך מומלץ לבדוק את המדיניות והדרישות של כל בית ספר בנוגע להגשה חוזרת.
רוז מרטינלי, שעמדה בראש ועדת הקבלה בשיקגו, מספקת כמה עצות ל- reapplicants בכתבה שפורסמה בביזנסוויק. קודם כל, מומלץ לחשוב היטב על ההחלטה להגיש שוב ולהבין את הנקודות החזקות והחלשות באפליקיישן המקורי שלך. מומלץ לעבור שוב על האפליקיישן שהוגש בפעם הקודמת ועל כל החומרים שנלוו אליו, ולחשוב מה ניתן יה לשפר. ניתן להתייעץ עם חבר או עמית לעבודה ולבקש פידבק. המטרה היא להבין האם הצגת את עצמך בצורה מספיק טובה ולזהות דברים אותם ניתן לשפר בפעם השניה. בנוסף, כדאי להשוות את עצמך מול פרופיל הסטודנטים בביה"ס כדי לבדוק עד כמה אתה קרוב מבחינת ציוני התואר הראשון, ה-GMAT ויתר הגורמים?
השלב הבא הוא לחשוב מה למדת מתהליך ההגשה בשנה שעברה. האם המטרות שלך השתנו או התחדדו? האם ניתן לחזק מרכיבים שונים במועמדות שלך – רקע אקדמי, התקמות הקריירה, מעורבות קהילתית, מודעות עצמית? האם יש משהו שתוכל לעשות באופן שונה עכשיו כשאתה מכיר טוב יותר את התהליך ואת עצמך?
לאחר שסיימת לנתח את האפליקיישן הקודם, יש לגשת לתהליך ההגשה החוזרת. חשוב מאוד למלא אחר כל ההוראות של ביה"ס בנושא, וכן לחשוב על המסר אותו אתה רוצה להעביר ולתכנן איך להשתמש במרכיבים השונים של האפליקיישן כדי להעביר אותו. מומלץ להכין חומרים חדשים לגמרי ולא להשתמש בחומרים הישנים:
– האפליקיישן – יש למלא אותו מחדש ולא לסמוך על כך שביה"ס יקרא את האפליקיישן הקודם כדי למצוא את המידע הדרוש עליך, מה גם שלעיתים האפליקיישן משתנה משנה לשנה. יש לחשוב טוב על כל תשובה ולוודא שהיא מדויקת ורלבנטית.
– המלצות – קרא היטב את הנחיות ביה"ס. גם אם ניתן להשתמש בממליצים מהשנה שעברה, בקש מהממליצים לעדכן את המלצתם עליך בהתאם להתקדמות בקריירה שלך.
– חיבורים – מומלץ לא למחזר את החיבורים מהפעם הקודמת אלא לכתוב חיבורים חדשים לגמרי שיראו לועדת הקבלה כיצד התפתחת לעומת השנה שעברה.
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)