בתחילת החודש נפגש שלום רייך, מנכ"ל ארינגו ישראל, לראיון עם מייקל רובינסון, חבר בכיר בועדת הקבלה של תוכנית ה-MBA באוניברסיטת קולומביה. בראיון עלו מספר נקודות מעניינות למועמדים בכלל ומועמדים ישראלים בפרט:
תחילה הציג מייקל באופן כללי את שתי תוכניות ה-MBA בקולומביה – התוכנית הרגילה שמתחילה באוגוסט (אורכת 20 חודשים, כוללת 550 סטודנטים עם 35% סטודנטים בינ"ל) והתוכנית המקוצרת שמתחילה בינואר (אורכת 16 חודשים, כוללת 200 סטודנטים עם 55% סטודנטים בינ"ל, ומיועדת בעיקר למועמדים שמגיעים מעסק משפחתי אליו הם אמורים לחזור בסיום התואר, לכן אין להם צורך בהתמחות קיץ שמציעה התוכנית הרגילה).
בהמשך דיבר מייקל על שיטת ה- rolling admission, והסביר כי סיכויי המועמד עולים ככל שהוא מגיש מוקדם יותר. למרות זאת, רוב המועמדים מגישים קרוב יותר לדדליין של ה- early decision, אבל עדיין מצבם טוב יותר מאלה שבוחרים להגיש ב- regular decision. הסיבה שבקולומביה מעדיפים מועמדים שפונים בדדליין המוקדם היא שמועמדים אלה מראים מחוייבות לביה"ס ולכן יש סיכוי טוב יותר שהם יגיעו במידה ויתקבלו, מה שמשפר את ה- yield של התוכנית. החסרון הבולט הוא שהגשה בדדליין המוקדם מחייבת מקדמה של 6000$ אותה מאבד המועמד במידה ומתקבל אך בוחר לא להגיע.
לגבי פרופיל טיפוסי של סטודנט בקולומביה, ציין מייקל שאין סוג מסויים של מועמדים שהם מעדיפים מאחר והם מנסים ליצור כיתה מגוונת. ל- 80% יש ציון GMAT שנע בין 680-760 ורק ל-10% מהמועמדים יש ציון GMAT נמוך מ-680.
לגבי מועמדים ישראלים, השיב מייקל שבקולומביה מאוד אוהבים ישראלים, במיוחד את היכולת שלהם ליישם רעיונות ולהניע פרויקטים. ועדת הקבלה מעריכה את הנסיון הצבאי של הישראלים, אפילו שהוא בא על חשבון נסיון תעסוקתי, מאחר והוא נותן להם כישורים שמסייעים להם להצליח בעולם העסקים. מייקל העריך שבכל שנה מתקבלים לתוכנית בין 7-15 מועמדים ישראלים.
לסיום ציין מייקל כי קולומביה מנסה להשתלב בהפיכתה של ניו יורק למרכז טכנולוגי עם חברות סטארט-אפ רבות ולהצמיח יזמים רבים מבוגרי התוכנית.