בשבוע שעבר פרסמו הרוורד את האפליקיישן ל-2013 שכלל שינוי משמעותי לעומת שנים קודמות – שני חיבורים בלבד בסך כולל של 800 מילים לעומת 4 חיבורים בסך 2000 מילים. שינוי מעניין נוסף עבור מועמדים שיוזמנו לראיון הוא חיבור נוסף על חווית הראיון (ודברים שהם מצטערים שלא אמרו בראיון…) אותו יצטרכו להגיש עד 24 שעות לאחר הראיון דרך מערכת האפליקיישן.
בנוסף, הרוורד הקדימו את הדדליין של הסיבוב הראשון ל-24.9.12, מה שכנראה מעיד על הצפי שלהם לקבל יותר אפליקיישנס השנה עקב הפחתת החיבורים.
בראיון ל- Poets & Quants סיפרה די לאופולד, ראש ועדת הקבלה בהרוורד, על הסיבות לשינוי, והסבירה כי מקורו בשיפורים שחלו בתוכנית הלימודים בהרוורד, שכיום דורשת יותר אינטרוספקציה מהסטודנטים. השינוי גם תואם את השקפתה שהחיבורים הפכו לחלק משמעותי מדי בתהליך האפליקיישן, שלא אמור להיות תחרות כתיבה. בעוד שבעבר לא התקיימו ראיונות למועמדים והחיבורים היו האמצעי היחיד להכיר את המועמד ואישיותו, הרי שכיום כל המועמדים שמתקבלים עוברים ראיון ולכן הראיון מקבל תפקיד חשוב יותר בתהליך על חשבון החיבורים. לאופולד אומרת שלדעתה המועמדים צריכים לשמוח על השינוי מאחר והוא מאפשר להם להגיד את המילה האחרונה אחרי הראיון ולכתוב דברים שלא היתה להם הזדמנות להגיד במהלכו. מצד שני, פרק הזמן הקצר שיש להם לכתוב את החיבור לאחר הראיון עלול להיות מלחיץ. אגב ראיונות, בשנה שעברה 9060 איש הגישו מועמדות להרוורד, כ-2200 מהם זומנו לראיון ו-1100 התקבלו לתוכנית (אחוז קבלה של 12%).
ההפחתה בכמות החיבורים בהרוורד בולטת על רקע תוכניות מובילות אחרות, שעדיין דורשות 3-4 חיבורים בהיקף כולל של 1500-2000 מילים. לאופולד טוענת שמדובר בניסוי בלבד ושהם נמצאים בתהליך תמידי של שיפור ושינוי לטובת התאמה של תהליך האפליקיישן לתוכנית הלימודים. היא מוסיפה כי השינוי אינו קשור לירידה בכמות האפליקיישנס שהוגשו להרוורד בשנתיים האחרונות. בשנה שעברה חלה ירידה של 4% והוגשו רק 9331 אפליקיישנס, והשנה חלה ירידה נוספת של 4% והוגשו 8963 אפליקיישנס בלבד.

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)