כתבה שפורסמה בביזנסוויק חושפת נתונים חיוביים לגבי האפשרויות של סטודנטים בינ"ל בתוכניות ה-MBA האמריקאיות למצוא עבודה בארה"ב לאחר התואר, וסותרת את הגישה הרווחת לפיה מצבם קשה ביחס לסטודנטים אמריקאיים. מתוך 25 בתי ספר אמריקאיים שדורגו בדירוג של ביזנסוויק לשנת 2012 והשתתפו בסקר לא רשמי, 5 דיווחו ש-100% מהסטודנטים הבינ"ל קיבלו הצעת עבודה 3 חודשים לאחר סיום התואר. שיעור מציאת העבודה בכל 25 בתי הספר עמד על 73% לפחות.
רוב הסטודנטים הבינ"ל מחפשים עבודה בארה"ב, שם יש עבודה בשפע ושכר טוב, ולמרות הקשיים בהשגת ויזת עבודה רוב בתי הספר מדווחים כי הסטודנטים הבינ"ל משתלבים היטב בשוק העבודה המקומי. כמה מכשולים עומדים בדרכם אל החלום האמריקאי, ובראשם נושא הויזה. לסטודנטים זרים יש ויזת F1 מה שהופך אותם לסטודנטים לא-מהגרים בעיני החוק ומאפשר להם להישאר לעבוד בארה"ב רק למשך 12 חודשים לאחר סיום התואר. בעלי רקע במדעים, טכנולוגיה והנדסה יכולים להישאר למשך 24 חודשים. לאחר תום תקופה זו, במידה והם רוצים להישאר לעבוד בארה"ב עליהם להשיג ויזת H-1B שמחייבת חסות של המעסיק, אולם ישנן חברות שלא מעוניינות לתת חסות זו ומסרבות להעסיק עובדים זרים (מידע נוסף בנושא ניתן למצוא כאן: myvisajobs.com). לעומת זאת, ישנן חברות גדולות שמוכנות להעסיק זרים במשרדים שלהם בארה"ב למשך שנה, ולאחר מכן לשלוח אותם לעבוד במשרדים שלהן במדינות מהן מגיעים העובדים, ולעיתים אף מפצים אותם על ההפרשים בשכר בין המדינות באמצעות בונוסים והטבות.
כמובן שלא כל הסטודנטים הזרים מחפשים עבודה בארה"ב, ויש כאלה שמעדיפים לחזור הביתה ולעבוד בארצם, במיוחד במדינות צומחות כגון סין.
חשוב לציין שלא כל בתי הספר שנשאלו הסכימו לספק מידע, כאשר רוב התוכניות המובילות סירבו להשתתף בסקר. בין התוכניות המובילות שהסכימו להשתתף היו שיקגו, שדיווחה על שיעור תעסוקה של 95.2% לסטודנטים זרים, וסטנפורד שדיווחה על 91% תעסוקת סטודנטים זרים. בתי הספר המובילים בתעסוקת זרים היו אלה שעודדו את הסטודנטים הזרים לחפש עבודה בארה"ב אך גם במדינות אחרות, לשקול חברות שיש להן נוכחות חזקה במדינת האם שלהם ולשקול קריירה בתחומים בעלי אוריינטציה בינ"ל יותר, כגון ניהול שרשרת אספקה.

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)