לאחר תקופה מפרכת ולחוצה של עבודה על האפליקיישנס לשני הסיבובים הראשונים, רוב המועמדים כבר הגישו את האפליקיישנס שלהם וממתינים לתשובות. נהוג לחשוב שזהו השלב בו ניתן להירגע ולנוח קצת, אך כדאי לכם לשקול כמה מן ההמלצות הבאות לדברים שניתן לעשות לאחר הגשת האפלקיישן:
– שלחו מכתבי תודה (אולי עם מתנה קטנה) לממליצים שלכם, היה להם חלק חשוב באפליקיישן.
– המשיכו לחקור ולאסוף מידע על תוכניות ה-MBA, בעיקר על אלה אליהן פניתם, כדי שתוכלו לבחור בין מספר הצעות במידת הצורך ולהעדיף את בית הספר המתאים לכם ביותר, או כדי שתוכלו לשקול להגיש לתוכניות נוספות במידה ולא תתקבלו. נסו ליצור קשר עם סטודנטים והגיעו לאירועים שמארגן ביה"ס באיזורכם.
– נסו להשיג support emails מסטודנטים או בוגרים של התוכנית אליה אתם פונים שיישלחו אל ועדת הקבלה ויתמכו במועמדותכם.
– רעננו את זכרונכם מדי פעם לגבי כל מה שכתבתם באפליקיישן שלכם למקרה שתוזמנו לראיון. עברו על שאלות ראיון נפוצות ותכננו את תשובותיכם.
– במידה וקיבלתם זימון לראיון, התחילו להתכונן לראיון הספציפי ונסו להשיג מידע רלבנטי על המראיין ועל אופי הראיון.
– אם אתם במקרה נמצאים באיזור או שיש לכם את הזמן והכסף, בקרו בקמפוס. הדבר יכול להראות מחוייבות כלפי בית הספר ולקםד את מועמדותכם (זה נכון יותר ככל שהתוכנית מדורגת נמוך יותר).
– אם חלה אצלכם התפתחות חיובית לאחר הגשת האפליקיישן (קידום בעבודה, עבודה חדשה, שיפור בציונים), שקלו לשלוח עדכון על כך לועדת הקבלה.
– במידה ונכנסתם לרשימת ההמתנה, נסו לבצע אחד או יותר מהצעדים המפורטים כאן: https://www.aringo.co.il/ClientInfo/WaitlistCampaign.htm
– התחילו בתכנון כלכלי למקרה שתתקבלו. בדקו את עלויות התוכניות ואת אופציות המימון והסיוע הכלכלי הזמינות. במידה והתקבלתם לתוכנית, נסו להשיג מלגה, אם ע"י כתיבת אפליקיישן/חיבורים למלגה ואם ע"י ניהול מו"מ מול ביה"ס על קבלת מלגה מבוססת כישורים. מועמדים רבים הצליחו בכך בעבר, בעיקר בתוכניות המדורגות באיזור 5-25. בפנייתכם לביה"ס מומלץ להזכיר שהנושא הכלכלי הוא משמעותי להחלטתכם, ואולי אף לשאול בנימוס אם הם יכולים לעזור בנושא.
– אספו מידע על סביבת בתי הספר והערים בהן הם נמצאים, והתחילו לתכנן את פרוצדורות המעבר.

בהצלחה!

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)