קצת על הביקור בקמפוס של תוכניות ה-MBA המובילות בעולם

כדאי לבקר בקמפוס?

כ-20% מהמועמדים לתוכניות המובילות, להערכתנו, עורכים ביקור בקמפוסים כמה שנים או כמה חודשים לפני סיום תהליך הקבלה שלהם. 

הביקור מאפשר לך להתרשם באופן אינטימי וישיר מהאוניברסיטה ועשוי להועיל בקבלת החלטה לגבי מידת ההתאמה של בית ספר מסוים לאישיותך ולמטרותיך. הוא הזדמנות מצוינת להתרשם מאופי הסטודנטים והאווירה באוניברסיטה, ללמוד יותר על עולם ה-Top MBA והזדמנויות התעסוקה שלאחריו, ולבדוק האם אתה "מתחבר" למקום ומרגיש "בבית".
בנוסף, בביקור אתה מקבל הזדמנות ליצור רושם חזק יותר לגבי התעניינותך בבית הספר – הביקור עצמו מראה על מוטיבציה והתעניינות באותה אוניברסיטה, ובחוויות שנצברו במהלכו ניתן להשתמש אחר כך (בחיבורים או בראיון) על מנת לחזק רושם זה.

למרות שחלק מבתי הספר מצהירים כי לביקור של המועמד בקמפוס לא תהיה השפעה על המועמדות שלו ועל סיכוייו להתקבל, בהחלט סביר כי ישנם בתי ספר שיראו בביקור כזה אינדיקציה לרצינות ומחוייבות של המועמד, ולכך שביה"ס שלהם הוא העדיפות הראשונה שלו, במיוחד כשמדובר במועמד שאינו מתגורר בארה"ב ועשה מאמץ מיוחד כדי להגיע לקמפוס. לדוגמא, ראש ועדת הקבלה של סטרן אמר: "אני תמיד מייעץ לאנשים שבמידה והם מגישים מועמדות לסטרן, כדאי שיקציבו זמן וכסף כדי לבקר בניו-יורק ולהתראיין, זה מראה על רצינות". גם דיוק החליטו לעודד ביקור בקמפוס שלהם, ומציעים הנחה משמעותית בדמי הגשת האפליקיישן למועמדים שיקבעו ביקור בקמפוס.

כמו כן, במהלך הביקור סביר כי תוכל לבנות הכרויות/קשרים עם סטודנטים ויתכן שאף אנשי מפתח (נציגי אוניברסיטה למיניהם) שעשויים לסייע בתהליך הקבלה. אם במהלך הביקור תעשה רושם טוב על סטודנטים או על חברי סגל, הדבר עשוי לתרום למועמדותך.

מבין החסרונות של הביקור בקמפוס ניתן למנות את עלות הביקור (טיסה, לינה) ועלות הזמן. הביקור בקמפוסים לוקח בד"כ כמה ימים עד שבוע ועשוי להצריך חופש מהעבודה (אם הנך עובד). לכן, אם במסגרת עבודה או חופשה אתה בכל מקרה אמור לבקר בארץ היעד, אפילו כמה שנים לפני הגשת הבקשות, זו יכולה להיות הזדמנות מצויינת לערוך את הביקור בקמפוס.

בנוסף, אם הביקור בא על חשבון זמן בו יכלת לעבוד על חומרי ההרשמה שלך, הוא עשוי לפגוע באיכות העבודה על חומרי ההרשמה (חיבורים, המלצות). לכן, כדאי לערוך את הביקור כמה חודשים (או יותר) לפני הגשת האפליקיישן. עפ"י נסיון העבר, הנזק שבביקור שנערך בחודשיים שלפני הגשת האפליקיישן עשוי להיות גבוה מהתועלת שבו, בשל הזמן שנגזל מהעבודה על האפליקיישן.

בביקור כרוך גם הסיכון שבחשיפה נוספת: אם במהלך הביקור תעשה רושם לא טוב על סטודנט או על חבר סגל, הדבר עשוי לפגוע במועמדותך. לכן, חשוב להיות מוכן לביקור. כדאי לשקול לא לבקר אם אתה מעריך שהרושם שתעשה בשיחות אישיות יהיה משמעותית חלש יותר מהרושם שתעשה באמצעות החיבורים, ההמלצות וקורות החיים (וכך להגביל את האינטראקציה המילולית שלך לראיון הקבלה בלבד).

חלק מהמועמדים עורכים את הביקור בשלב בו הם מוזמנים לראיון. במקרה בו אתה מוזמן לראיון (לאחר הגשת הבקשה) וניתנת לך האפשרות לערוך אותו בטלפון או פנים-אל-פנים בקמפוס, בד"כ הראיון אפקטיבי יותר כשהוא נערך פנים אל פנים, וניתן לנצל את הנסיעה גם לביקור בקמפוסים השונים. למשל, גילעם לוי, מייסד ארינגו, בחר לבצע את הראיון בהרוורד פנים-אל-פנים (הרוורד מציעה בד"כ גם אופציה טלפונית), וניצל את הנסיעה לביקורים בקמפוסים של הרוורד ו-וורטון. עם זאת, אם להערכתך תהיה מרשים יותר בטלפון מאשר בפגישה, עדיף אולי לוותר על הביקור ולהתראיין בטלפון.

  • וודא שועדת הקבלה מודעת לכך שביקרת בקמפוס! ניתן לעשות זאת במגוון דרכים, כגון אזכור הנושא בחיבורים או בראיון, הירשמות לסיור מאורגן ושיחות עם מספר רב ככל האפשר של אנשים במהלך הביקור.
    השתדל ליצור רושם חיובי בכל מפגש – האנשים שאתה פוגש והקשרים שאתה יוצר עשויים לעזור לך בתהליך הקבלה.
  • במידה ובן זוג יצטרף אליך לתקופת הלימודים, כדאי לשקול לצרף גם את בן הזוג לביקור.
  • במידה ומתאפשר לך להיפגש עם אנשים הקשורים לועדת הקבלה, צור רושם טוב ככל שניתן, התנהג בנימוס, ונסה לגרום להם לזכור אותך.
  • זכור שנציגי בית הספר עשויים לתפקד כ"איש מכירות" והתייחס לכך בהתאם! ביכולתם למסור לך מידע רשמי ומוסמך, אך בד"כ הם גם ינסו ליצור רושם חיובי ככל שניתן על ביה"ס שלהם. לכן, השתדל לדבר גם עם גורמים אחרים: סטודנטים, מרצים ובוגרים.
  • הקדש תשומת לב מיוחדת לסטודנטים שדומים לך מבחינת רקע ומטרות. זה עשוי לעזור הן ברמת המידע והן ביכולת לבנות מערכת יחסים.
  • לפני הביקור וודא שבידך מידע עדכני לגבי אופן ההגעה לבית הספר. במידה וברשותך רכב, מומלץ לברר מידע רלבנטי לגבי הסדרי ובעיות חנייה על מנת למנוע עוגמת נפש – בבתי ספר מסוימים סיכויך למצוא חנייה קטנים אחרי שעה מסוימת. קח בחשבון שעלויות החנייה עשויות להיות גבוהות (עם זאת, בתי ספר מסוימים מציעים חנייה חינם למבקרים, כדאי לברר מראש).
  • השתדל למצוא מקומות לינה קרובים ככל הניתן אל הקמפוס. ייתכן שהלימודים מתחילים מוקדם, וההגעה מרחוק אל בית הספר עשויה להיות לא פשוטה, בייחוד למי שזהו ביקורו הראשון במקום. כמו כן, תוכל להתרשם איך זה יהיה לגור בקרבת הקמפוס. אולי אפילו תצליח לתאם מראש עם סטודנט שייארח אותך (בהקשר זה, מומלץ שתשתמש ברשת הבוגרים של ארינגו).
כדי לתכנון מועד אפקטיבי לביקור בקמפוס, מומלץ לבדוק את לוח השנה האקדמי, כדי לוודא שהביקור יתקיים בתקופה בה יש לימודים, ולא בחופשים (כאשר ביה"ס סגור ולא ניתן להתרשם ממנו בצורה מלאה) או בתקופת הבחינות (כשכולם עסוקים ולאף אחד אין זמן לדבר איתך). מומלץ לבקר בתקופה של סמסטר פעיל, ועדיף בד"כ לבקר באמצע השבוע (בימי חול, בהם הקמפוס פעיל). אם תבקר במהלך חופשת סמסטר, רוב הסטודנטים לא יהיו באיזור וכך גם חלק מאנשי הסגל. התקופה הפעילה היא בד"כ מאמצע/סוף ספטמבר ועד תחילת/אמצע דצמבר, ומתחילת/אמצע ינואר ועד אמצע מאי (יש לברר תאריכים מדוייקים מול האוניברסיטה – התאריכים עשויים להשתנות מתוכנית לתוכנית משנה לשנה).

אם בכוונתך להגיש אפליקיישן בין אוגוסט לינואר, חשוב שתבצע את הביקור לפני תקופה זו על מנת שתוכל לצבור את הידע מראש ולהתמקד בהכנת האפליקיישן. מנסיון העבר, ביקור בקמפוס בחודשים שבסמוך להגשת האפליקיישן עשוי לבוא על חשבון איכות האפליקיישן שלך.
במקרה כזה, היתרון שבביקור עשוי להיות נמוך בהרבה מהפגיעה שתגרם למועמדות.

הביקור בקמפוס יכול להיערך גם כמה שנים לפני ההגשה. להערכתנו, ייתכן שהתועלת של ביקור בקמפוסים זמן רב מראש תהיה גבוהה מהתועלת של ביקור סמוך למועד ההגשה:
לביקור בקמפוס זמן רב לפני ההגשה עשויים להיות מספר יתרונות. אחד מהם הוא ההזדמנות להכיר את בתי הספר השונים, את האפשרויות השונות, את העולם של MBA בתוכניות המובילות ושל תהליך הקבלה. סביר שהיכרות כזו תסייע לך לקבל החלטות נכונות יותר לשנים הקרובות (פיתוח הקריירה, ממליצים, נטוורק), ולהיות ממוקד יותר בבתי ספר מסויימים שתמצא שהם מעניינים אותך.
יתרון נוסף הוא האפשרות לבנות קשרים ארוכי טווח עם סטודנטים, ואולי אף עם חברי סגל שתפגוש במהלך הביקור. קשרים אלו יכולים לסייע לך בהמשך לחזק את מועמדותך כאשר אותם מכרים מן הקמפוס יוכלו לשלוח support email אל ועדת הקבלה לאחר שתגיש את האפליקיישן. קשר ממושך שכזה יאפשר להם לבסס ולפתח את ההיכרות איתך, דבר שעשוי להשתקף בתוכן של ה-support email ולהגדיל את האפקטיביות שלו. בנוסף עשוי ביקור מוקדם לחסוך לך זמן וכסף, אם תוכל לשלב אותו כחלק מנסיעה מתוכננת אחרת, מטעם העבודה או במסגרת חופשה.

יתרונות נוספים לביקור מוקדם בקמפוס עשויים לבוא לידי ביטוי בתהליך הכנת האפליקיישן שלך: העובדה שהביקור נערך זמן רב לפני הגשת האפליקיישן עשויה לסייע לך להתמקד בהכנת האפליקיישן קרוב למועד ההגשה. מועמדים אשר מקדישים זמן לסיור אוניברסיטאות כמה שבועות או חודשים לפני הגשת הבקשות לפעמים מצטערים שלא ביקרו קודם, בד"כ משתי סיבות:
א. "הייתי יכול להקדיש יותר זמן להכנת האפליקיישן אם הייתי מבקר מוקדם יותר".
ב. "הביקור גרם לכך שהייתי צריך לשנות דברים באפליקיישן שכבר הכנתי" / "הביקור גרם לכך שמאוחר מדי הבנתי שבי"ס X הוא בדיוק בשבילי / לא בשבילי".
כמו כן, כאשר תכין את החיבורים, תוכל לציין שביקרת בבית הספר כבר לפני X שנים. סביר כי העובדה שביקרת כל כך מוקדם ושהתמדת לאורך שנים בפוקוס שלך על ביה"ס תוסיף לך כמה "נקודות".

עם זאת, לביקור זמן רב מראש עלולים להיות גם מספר חסרונות. במידה ולא תשמר, תחזק ותפתח את ההיכרויות מן הביקור, אזי סביר כי התועלת של הביקור תפחת. בנוסף, ביקור מוקדם עלול להיערך בשלב בו הידע שלך על עולם ה-MBA בתוכניות המובילות מינימלי. במצב כזה, ישנה סכנה שתגיד דברים שעלולים להישמע "טפשיים" או "לא במקום". סביר שעם קצת מחקר ושיחה מקדימה אחת או שתיים עם בוגר/סטודנט הפער הזה ייסגר. כמו כן ידע מועט עשוי לגרום לכך שתבקר במקומות שבהמשך תגלה כי הם לא רלוונטיים לך, כך שאם היית מחכה היית יכול לחסוך את הביקור. מנגד, ייתכן שהביקור הוא שיסייע לך להחליט אילו בתי ספר רלוונטיים לך…
בנוסף עליך לקחת בחשבון כי ייתכן שחלק מהידע שתצבור במהלך הביקור יהיה פחות עדכני לאחר שנה או שנתיים.

  • התעדכן באתרי בתי הספר לגבי אירועים מיוחדים שהם עורכים בקמפוס עבור מועמדים המתעניינים בתכנית. יתכן שיהיה כדאי לתכנן את הביקור שלך כך שתשתתף באירועים כאלה. לדוגמא, הארוורד מציעים למועמדים המתעניינים בביה"ס לקבוע ביקור בכיתה, פגישה עם ועדת הקבלה, סיור בקמפוס שמודרך ע"י סטודנטים וארוחת צהריים עם סטודנטים. בקולומביה מציעים למועמדים המבקרים בקמפוס להירשם לתוכנית בה הם מוצמדים לסטודנט למשך יום שלם, והוא עונה על שאלותיהם, לוקח אותם לסיור בקמפוס ומכניס אותם לשיעורים. בכל מקרה, מומלץ להירשם לפני הביקור ולוודא את המועדים בהם מתקיימות הפעילויות.
  • נסה ליצור קשרים עוד לפני הביקור! שימוש ב"רשת ארינגו" הוא דרך מצוינת לעשות זאת. קבע פגישות עם אנשים שחולקים את תחומי העניין שלך לפני הגעתך.
  • למד כמה שיותר על בית הספר לפני הביקור – כך תימנע מלבזבז זמן יקר ולא תביך את עצמך בשאלות על נושאים שמוזכרים באתר בית הספר, למשל.
  • הקדש מחשבה לסוג המידע שאתה מעוניין להשיג בביקור – בין אם מדובר בנושאים כללים כגון אופי חיי הלילה של בית הספר או בשאלה ספציפית לגבי קורס מסוים, הביקור יהיה יעיל הרבה יותר אם תקבע מראש מה ברצונך להשיג.
  • ניתן ליצור קשר עם מועדונים או קבוצות סטודנטים ולתאם מפגש עימם, כדי לקבל זוית נוספת על ביה"ס (אבל בכל אופן דאג לכך שמשרד הקבלה ידע שביקרת בקמפוס).
  • הכן רשימת שאלות מסודרת (ראה בהמשך)..
  • פרט לשאלות שאתה מתכוון לשאול, היה מוכן לכך שתישאל בעצמך מספר שאלות, והכן תשובות טובות. דוגמא לשאלות שאתה עלול להישאל ע"י אנשי משרד הקבלה: "מהי תוכנית הקריירה שלך?, מה משך אותך לביה"ס שלנו?".”
  • כדי לחסוך בעלויות, מומלץ לנסות לבקר בכמה בתי ספר שקרובים זה לזה. כמובן שכדאי לנסות למצוא חברים שגרים באיזור ולהתארח אצלם אם הדבר אפשרי.
  • הירשם לסיור רשמי – זו דרך די טובה להיכרות ראשונית ולקבלת מידע בסיסי על האוניברסיטה. עם זאת, זכור שתפקידו של מדריך הסיור הוא "לשווק" את בית הספר. אם אתה מוגבל בזמן ו"מרושת" היטב בבית הספר, שקול לוותר על הסיור הרשמי.
  • השתדל להיפגש עם נציגי משרד הקבלה במידה ומתאפשר לך – במרבית בתי הספר יאפשרו לך לשוחח עם נציג כזה למספר דקות באופן בלתי פורמלי. בד"כ עדיף לקבוע שיחה כזאת מראש, ולא "לקפוץ" למשרד הקבלה כבדרך אגב במהלך הביקור. במהלך השיחה עם נציגי משרד הקבלה הבע את התעניינותך בבית הספר, השתדל ליצור רושם חיובי ככל האפשר, וודא ששאלותיך והערותיך משקפות היכרות עם בית הספר, אינטליגנציה, ונינוחות – למרות שמדובר במפגש בלתי פורמלי, הנציג איתו נפגשת עשוי לרשום לעצמו הערות לאחר המפגש!
  • תאם פגישה במשרד הסיוע הכלכלי (Financial Aid) במידה והנושא רלבנטי.
  • השתדל להיות נוכח בשיעור – במידה ויש לך זמן, הצטרף למספר שיעורים. השתדל לעשות זאת ללא תיאום של נציגי בית הספר – הם מעוניינים לחשוף בפניך את המרצים הטובים ביותר, בעוד אתה מעוניין להתרשם דווקא ממרצה "ממוצע". הדרך הטובה ביותר לעשות זאת: בקש מסטודנטים להמליץ לך על מרצה כזה, ואז פנה אליו ובקש את רשותו להשתתף בשיעור – במרבית המקרים הוא ישמח להענות לבקשתך. בסיום השיעור תוכל לנסות לשוחח עם המרצה.
  • נסה להיפגש עם מרצה ישראלי המלמד בבית הספר. ברוב בתי הספר המובילים ישנם מרצים כאלה. תוכל לברר את העניין מראש באתר בית הספר.
  • השתדל לשוחח עם מגוון רחב ככל האפשר של אנשים! בין השאר תוכל ליצור קשר עם סטודנטים ישראלים דרך "רשת ארינגו".
  • השתדל לעשות רושם טוב ככל הניתן בכל מפגש שלך עם גורמים מביה"ס, אפילו בשיחות מזדמנות ולא רשמיות עם סטודנטים, מאחר ויכול להיות שאלה יעבירו למשרד הקבלה את התרשמותם ממך.
  • במידה ואתה מתכנן לבקר במספר בתי ספר, השתדל לתכנן את הסיורים כך שהאוניברסיטה המועדפת עליך אינה הראשונה בה אתה מבקר. סביר שלאחר הביקור הראשון תדע להתמקד טוב יותר בנושאים החשובים לך ולהפיק מהביקורים הבאים את מירב התועלת.
  • מנסיון העבר, מומלץ להקדיש לפחות יום אחד נפרד לכל אוניברסיטה, ורצוי אפילו שניים.
  • השתדל להימנע מביקור בתקופת המבחנים. לסטודנטים עסוקים ולחוצים יהיה פחות זמן ורצון לשתף פעולה.
  • התלבש בהתאם.
  • במהלך הביקור שאל את עצמך:
    • האם הסטודנטים נראים מרוצים או קודרים?
    • האם קיימת אינטרקציה בין מרצים וסטודנטים מחוץ לכיתות הלימודים? (בקפיטריה, מסדרונות וכו').
    • מה מצב הספריה ומעבדות המחשבים? האם הם נוחים לשימוש? האם ניכר שהסטודנטים עושים בהם שימוש נרחב?
    • האם קיים מגוון של אפשרויות בילוי זמינות הקולעות לטעמך? תיאטרון, פאבים, מסעדות, וכו'.
  • שאלות שכדאי לשאול אנשים שאתה נפגש עמם:
    • איך נראה יום טיפוסי של סטודנט בביה"ס?
    • מה אתה לא אוהב בבית הספר? יש משהו שהיית משנה?
    • מה התחומים החזקים/חלשים של בית הספר?
    • עד כמה תחרותיים הסטודנטים?
    • עד כמה מסייע משרד ההשמה של ביה"ס לסטודנטים במציאת עבודות?
    • אילו בתי ספר נוספים שקלת ומדוע בחרת בביה"ס הזה?
    • מה הצדדים החזקים של בית הספר בהשוואה לאוניברסיטאות אחרות?
    • מהי מערכת היחסים בין הסטודנטים למרצים? האם יש אינטרקציה גם מחוץ לשיעור?
    • האם הצלחת ליצור קשר עם בוגרי ביה"ס במהלך הלימודים כאן?
    • מה הן צורות הבילוי החביבות על הסטודנטים? ב- Dartmouth College, למשל, תגלה שחלק ניכר מהסטודנטים משחקים הוקי קרח…
    • במידה ורלבנטי – עד כמה מתאים ביה"ס והאיזור למשפחות?
  • הימנע מ"לחקור" אנשים אך ורק לגבי הצדדים החלשים של בית הספר. מדובר בנושא חשוב, אך לא היחיד – השתדל להפגין נימה חיובית ולהיות חברותי ומנומס.
  • הימנע מלשאול שאלות שהתשובה עליהן מופיעה בצורה בולטת למדי באתר של התוכנית.
  • כמובן שכדאי להכין שאלות ספציפיות נוספות לגבי נושאים שמעניינים אותך במיוחד.
  • שקול לבצע רישום של חוויות הביקור והרושם שהותיר עליך – סיים את רישום ההערות לפני שתמשיך לבית ספר אחר על מנת למנוע בלבול.
  • שקול לרשום את שמותיהם ותפקידיהם של האנשים שפגשת. ודא איות נכון של שמם – במידה ואינך בטוח, ניתן ליצור קשר עם משרדי האוניברסיטה למטרה זו.
  • שקול לשלוח מכתבי תודה / follow up לאנשי מפתח שפגשת – סטודנטים, נציגי בי"ס, מרצים וכו' על מנת להמשיך לבנות מערכת יחסים.
  • כאשר אתה מזכיר חוויות מהביקור בחיבור, השתדל לתת דוגמאות ספציפיות ואישיות ככל האפשר – במקום לכתוב "מאוד נהניתי בשיעור מימון" עדיף לצטט הערה מפי אחד הסטודנטים לגבי האווירה באוניברסיטה, למשל.
  • חלק מבתי הספר מאפשרים לשלב מידע חזותי באפליקיישן. אם צילמת תמונות במהלך הביקור, שקול לשלב אותן באפליקיישן כדי להעביר את המסר לגבי ביקורך בקמפוס בצורה טובה יותר. תמונה אחת עשויה להיות שווה אלף מילים!

בהצלחה!
צוות ארינגו

חושבים על הרשמה ל - TOP 10 MBA?

ארינגו יכולה לעזור לך להגשים חלום!

האם ארינגו באמת יכולה לשפר את סיכוייך?

התוצאות שלנו מדברות בעד עצמן