פסיכולוגיה
תואר שני בפסיכולוגיה הוא תכנית ללימודים מתקדמים בפסיכולוגיה, שמיועדת לכל בוגר תואר ראשון המעוניין להרחיב את אופקיו ולהתמקצע בתחום עיסוקו. התוכנית נמשכת בדרך כלל בין שנתיים לשלוש, כאשר ישנן שתי אפשרויות – MA או MS. תואר MA שם יותר דגש על מדעי הרוח, בעוד תואר MS שם יותר דגש על מחקר ומדע. סוג התואר המוצע תלוי בביה"ס ובתוכנית, למרות שהדרישות האקדמיות בשניהם הן יחסית דומות.
חלק מהתוכניות לתואר שני בפסיכולוגיה נקראות terminal degree והן מכינות את הבוגרים להתנסות מקצועית בתחום ההתמחות שלהם. במקרים אחרים, התואר השני מהווה הכנה להמשך לימודים ברמת דוקטורט. בחלק מהמקרים גם ישנה בחירה בין מסלול עם תזה למסלול בלי תזה. מסלול עם תזה יכול להוות הכנה מצויינת להמשך לימודים בתחום, בעוד מסלול בלי תזה מתאים יותר למי שמעוניין להתחיל לעבוד לאחר התואר.
חלק מבתי הספר לא מציעים תואר MA בפסיכולוגיה אלא רק מסלול PhD.
Top Programs
להלן בתי הספר הטובים ביותר ללימודי פסיכולוגיה בארה"ב ע"פ הדירוג של US News:
- Stanford University
- University of California—Berkeley
- University of California—Los Angeles
- Harvard University
- University of Michigan—Ann Arbor
- Yale University
- Princeton University
- University of Illinois—Urbana-Champaign
- Massachusetts Institute of Technology
- University of Minnesota—Twin Cities
- University of Wisconsin—Madison
- University of North Carolina—Chapel Hill
- University of Pennsylvania
- Columbia University
- Cornell University
- Northwestern University
- University of California—San Diego
- University of Texas—Austin
- University of Washington
- Washington University in St. Louis
- Carnegie Mellon University
- Duke University
- Ohio State University
- University of California—Davis
- University of Chicago
מהן דרישות הקבלה?
כדי להתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה יש להגיש "בקשת קבלה" ("אפליקיישן") דרך אתר ביה"ס. להלן מרכיבי בקשת הקבלה (המשקלים של כל אחד מהם משתנים מאוניברסיטה אחת לשניה):
"רקע אישי" ו/או קורות חיים
מומלץ לכתוב CV של עמוד אחד המתמצת את הרקע האקדמי והמקצועי ומבליט את ההישגים ונקודות החוזק של המועמד.
חיבורים או Personal Statement
המועמד יצטרך לכתוב חיבורים או 'הצהרת כוונות' בהם יפרט את הרקע שלו, הסיבות בגללן הוא מעוניין בתואר, תחומי העניין שלו ותוכניותיו האקדמיות/מקצועיות לעתיד. החיבורים נחשבים למרכיב החשוב ביותר באפליקיישן, וחשוב לכתוב חיבור מעניין, אותנטי וייחודי שיבליט את המועמד לעומת השאר, וכמובן להתייחס למגבלת המילים שציין ביה"ס.
ציון GMAT/GRE (בדרך כלל לא מוגדר ציון מינימלי לקבלה)
ציון GMAT תקף לחמש שנים וניתן להיבחן מספר פעמים כדי לשפר את הציון. בדרך כלל ועדות הקבלה לוקחות בחשבון את הציון הגבוה ביותר בלבד.
ציוני התואר הראשון (כולל הגשת גליונות ציונים)
בד"כ, המקום היחסי בשכבה (למשל: 20% עליונים, 40% עליונים, הצטיינויות) הוא החשוב מבחינת ועדת הקבלה. פחות חשוב המוסד בו קיבלת את התואר (תיתכן עדיפות קטנה לאוניברסיטה על פני מכללה).
ציון מבחן ה-TOEFL (מבחן אנגלית)
מועמד ממדינה שאינה דוברת אנגלית שעשה את התואר הראשון באוניברסיטה בה שפת ההוראה אינה אנגלית יצטרך להיבחן במבחן ה-TOEFL. חלק מהאוניברסיטאות דורשות ציון מינימום מסוים.
2-3 המלצות
המועמד יידרש לספק המלצות מאנשים שיכולים להעיד על יכולותיו וכישוריו האקדמיים והמקצועיים, בדרך כלל פרופסורים/מרצים או מעסיקים. חשוב לבחור אנשים המכירים היטב את המועמד ופועלו שיכולים לספק המלצה חזקה ונלהבת הכוללת גם דוגמאות ספציפיות, ולאו דווקא אדם בכיר ומפורסם.