כתבה שפורסמה בביזנסוויק מדווחת על סקר של קפלן שגילה כי למרות שרוב התוכניות המובילות מאפשרות למועמדים להגיש מועמדות עם ציון GRE, רוב המועמדים עדיין מעדיפים את ה-GMAT. הסקר נערך בקרב 314 מועמדי MBA העושים קורס הכנה ל-GMAT בחמשת החודשים האחרונים. הם נשאלו האם שקלו לעשות את ה-GRE, ורק 16% מהם השיבו ששקלו את הנושא, בעוד 84% בכלל לא חשבו לעשות את ה-GRE במקום ה-GMAT.
לגבי הסיבות להתעלמות מה-GRE, כ-60% חשבו שהתוכנית אליה הם פונים מקבלת רק GMAT, ו-19% חשבו שלמועמדים שניגשים עם ציון GMAT יש עדיפות על פני אלה שניגשים עם ציון GRE. כ-8% חשבו שיצליחו יותר במבחן ה-GMAT.
שתי החברות האחראיות על המבחנים מתחרות זו בזו על המועמדים ומנסות להפוך את המבחנים שלהן לרלבנטיים יותר עבור תוכניות ה-MBA. לאחר השינוי הגדול שעבר מבחן ה-GRE בשנה שעברה, יעבור גם מבחן ה-GMAT שינוי בקיץ הקרוב ויכלול חלק חדש בשם integrated reasoning ששם דגש על פתרון בעיות וחשיבה ביקורתית. בתגובה מתוכנן שינוי נוסף ב-GRE שיאפשר לנבחנים לבחור איזה סט תוצאות הם רוצים לשלוח לאוניברסיטאות.
למרות השיווק האגרסיבי של ה-GRE בשנים האחרונות, שהביא לכך שיותר מ-800 בתי ספר למנהל עסקים ברחבי העולם מקבלים את המבחן (כולל התוכניות המובילות), עושה רושם שהמועמדים לא מתרשמים ועדיין מעדיפים את ה-GMAT הישן והטוב…
יהל עיני, מנהלת ההדרכה בקורסי ה-GMAT וה-GRE בחברת קידום, מאשרת שגם בארץ התמונה דומה: "אנחנו נתקלים במועמדים בודדים שמכירים ושוקלים את שתי האפשרויות, ובסופו של דבר רובם ככולם בוחרים ב- GMAT כמבחן קבלה לתכניות MBA". יהל מציינת שאם מועמד יודע שיש לו את האפשרות להגיש GMAT או GRE, רצוי שיעמוד על ההבדלים בין הבחינות ויבחר את הבחינה שבה יש לו סיכוי גבוה יותר להצליח. המיומנויות הנבדקות בבחינות אינן זהות, וגם רמת הקושי שונה – ובנוסף מודל הבחינה עצמו שונה ומציב קשיים אחרים בפני הנבחן. בחירה נבונה בין האפשרויות יכולה להגדיל את סיכויי הקבלה של המועמד, והאפשרות לבחור בין שתי בחינות היא הזדמנות ליצור יתרון יחסי על פני מועמדים אחרים.
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)