קלוג פרסמו בבלוג שלהם סדרה של 6 מאמרים בהם בת' טידמארש, מנהלת ועדת הקבלה לתוכנית ה-MBA, מפרטת מה מחפשת ועדת הקבלה במועמדים לתוכנית ועל פי אילו תכונות הם נמדדים ומוערכים:

1. יכולת אינטלקטואלית – "מטרתנו היא להבטיח כי המועמד יכול להתמודד עם הקושי של תוכנית הלימודים, ואת זה מעריכים בעיקר לפי ציוני התואר הראשון שלו וציון ה-GMAT/GRE, אך לא רק לפי המספרים היבשים – המועמד יכול להציג יכולת אינטלקטואלית גם באמצעות החיבורים, ההמלצות והראיון. קלוג גם מחפשים עדויות לכך שהמועמד מנסה לעבוד על הצדדים החלשים שלו ולשפר אותם."

2. נסיון תעסוקתי – "הכיתה בקלוג מאוד מגוונת מבחינת הרקע האישי והתעסוקתי של המועמדים ואנחנו מקבלים מועמדים ממגוון רחב של תחומים. אנחנו מנתחים כל מועמד בתוך ההקשר של מסלול הקריירה שלו, ולא רק ביחס למועמדים אחרים. ועדת הקבלה רוצה להבין איך המועמד התקדם ומה החשיבות של מה שעשה. האם המועמד מתקדם מהר יותר מאחרים? קיבל קידום מהר יותר? לקח על עצמו תחומי אחריות נוספים? מה שיבלוט הוא איכות הנסיון התעסוקתי, ולכן כדאי למועמד להבהיר לועדת הקבלה מהם הסטנדרטים בתחום שלו או בחברה שלו, ולהסביר את העבודה שלו בצורה הפשוטה ביותר ללא יותר מדי מונחים מקצועיים. קורות החיים מספקים סקירה מהירה של הקריירה וההישגים המרכזיים של המועמד, כאשר בתוך האפליקיישן עצמו יכול המועמד לפרט מעט יותר על תחומי האחריות שלו ולהרחיב על עבודתו."

3. מטרות מקצועיות – "הנסיון התעסוקתי שלך אומר לנו מה הוביל אותך לקלוג, והמטרות המקצועיות שלך עוזרות לנו להבין איך MBA מקלוג יחבר בין העבר לעתיד שלך. הסיבה שלך לרצות את ה-MBA מקלוג צריכה להיות מיוחדת ולהבדיל אותך ממועמדים אחרים, שחלקם רוצים להתקדם ולהתפתח בקריירה הנוכחית שלהם בעוד אחרים רוצים לשנות כיוון בקריירה. לכל סטודנט שנכנס לתוכנית ה-MBA של קלוג חשוב מאוד לדעת מה הוא רוצה לעשות בקריירה שלו, מאחר והתוכנית מאוד אינטנסיבית והזמן עובר מהר, ורק מי שיודע מה הוא רוצה לעשות עם עצמו יכול להפיק ממנה את המיטב ולנצל את הלימודים כדי להתפתח בקריירה. ועדת הקבלה רוצה לראות שיש לך תוכנית ברורה ושהשקעת מחשבה בתחומים ובהזדמנויות בהן תתמקד, אך גם מבינה כי התוכנית הזו יכולה להשתנות בהמשך. אין תשובה נכונה לשאלה הזו, אבל חשוב להסביר מדוע אתה רוצה MBA ואיך התוכינת שלנו תעזור לך להשיג את מטרותיך."

4. מנהיגות – "אנשים רבים רוצים לעשות MBA כדי לצבור נסיון ולשפר את כישורי הניהול והמנהיגות שלהם. ועדת הקבלה של קלוג מחפשת מועמדים שהראו מנהיגות בעבר ובעלי פוטנציאל מנהיגות. זה יכול להתבטא בדרכים שונות, בהתאם לרקע של המועמד, בין אם דרך שירות צבאי או במסגרת העבודה. באופן כללי אנחנו מחפשים מועמדים שלקחו על עצמם משימות ותחומי אחריות נוספים בכל דרך אפשרית, הובילו יוזמות, קיבלו קידומים או גילו מעורבות בפרויקטים התנדבותיים. כמובן שועדת הקבלה מתחשבת גם בכמות הנסיון התעסוקתי בהקשר הזה, ומצפה ממועמדים עם קריירה ארוכה יותר לגלות יותר מנהיגות."

5. השפעה – "ועדת הקבלה רוצה להבין מה עושה המועמד מחוץ לעבודה, ואיך הוא הביא להשפעה על ארגון או קהילה שחשובים לו. זה מה שנקרא בארה"ב extracurricular activity. בהקשר הזה האיכות חשובה יותר מהכמות, כלומר שנתיים של מעורבות בדבר אחד חשובות יותר מאשר שמונה התנסויות קצרות בשמונה דברים שונים. קלוג רוצים לראות שהמועמד מעורב במשהו שחשוב לו, וזה לא חייב להיות קשור לקריירה או למטרות הקריירה. בקלוג מבינים גם שישנן עבודות שלא מותירות זמן להתנדבות או מעורבות קהילתית, ובמקרה כזה מחפשות אצל המועמד השפעה בתוך מקום העבודה."

6. כישורים בינ-אישיים – "הקהילה שלנו מעריכה שיתוף פעולה, מעורבות ונתינה בחזרה, ולכן אלו התכונות שמחפשים במועמד. חלק חשוב בתהליך הקבלה הוא להבטיח התאמה טובה בין הסטודנט לתוכנית. אם אתה פורח בסביבה של עבודת צוות, קלוג יכולה להיות התאמה טובה בשבילך. היכולת לעבוד בצוותים לא אומרת שצריך להסכים עם כולם כל הזמן – למידה בצוות אומרת שאתה יכול לקדם רעיונות, לא להסכים עם אחרים ולאתגר אותם, אבל תמיד לעשות משהו מועיל שיקדם תוצאה טובה יותר. המועמד האידאלי מבחינתנו הוא כזה שאוהב לשמוע דעות שונות, מכבד אחרים ולא מפחד להשמיע את דעתו בצורה כזו שתורמת לקבוצה או לדיון בכיתה. הגיוון בדעות עוזר ליצירת דיון מעניין ועשיר שתורם לכולם. קלוג מבינים שחלק מהמועמדים מגיעים מרקע אינדיבידואלי יותר שבו לא היתה להם הזדמנות להדגים כישורים בינ-אישיים, ומהם מצפים להראות שהם מעוניינים להשתפר בנושא ולצבור יותר נסיון בעבודת צוות."

הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד יותר משנה)
הכניסו אותי לעניינים (פונה בעוד פחות משנה)