ארינגו מראיינת:
גבי קמינסקי

באיזו תוכנית עשית את ה- MBA?

IESE Business School, Universidad de Navarra, Barcelona

מתי סיימת את התוכנית?

מאי 2011

האם השם של התוכנית נתן לך יתרון כלשהו מול מעסיקים?

הפרופיל שלי מעט שונה, מאחר ואני מקים בימים אלו עסק משלי, כך שלא חיפשתי עבודה בהליך המקובל. עם זאת, שם בית הספר פתח המון דלתות מול לקוחות פוטנציאליים בעיקר באירופה, וכמו כן, רשת הבוגרים של בית הספר, כמו גם המרצים וחברים לספסל הלימודים מסייעים רבות בפיתוח העסק.

האם התוכנית מוערכת במיוחד בקרב מעסיקים מסויימים?

בתור אחת התוכניות האירופאיות היחידות שנמצאות דרך קבע בין 10 המובילות בעולם בדירוגים השונים בשנים האחרונות, מרבית החברות הרב לאומיות (בין אם ייעוץ, בנקאות, פארמה, מוצרי צריכה וטכנולוגיה), מסמנות את בית הספר כאחד מהשלושה שבו הן מרכזות את מאמצי הגיוס שלהן.

האם מעסיקים חשובים בחו"ל גייסו ישראלים מהתוכנית? תוכל לתת דוגמאות שמיות לתפקידים ומשכורות?

בוגרים ישראלים בשנים האחרונות הגיעו לתפקידים בחברות כמו RTL, Syngenta, Nomura, Nielsen, כמו גם בסטארטאפים ובחברות קטנות יותר ומוכרות פחות (אך במשכורות לא פחות גבוהות לעיתים).

האם הקריירה שלך השתנתה מאז שנכנסת לתוכנית?

מעולם לא היה לי מסלול קריירה מוגדר במיוחד, והפנייה לתחום היזמות מהווה מעין המשך, אבל הכלים שקיבלתי בתואר ובעיקר הרשת החברתית שנוצרה, מאפשרים לי לעשות דברים שלא היה באפשרותי לעשות קודם לכן.

האם התוכנית תרמה לקשרים שלך? אם כן, איך?

בהחלט. מדובר בתוכנית קטנה יחסית (כ-250 סטודנטים בכל מחזור), מה שמאפשר להכיר היטב כמעט את כל החברים לשנתון, ולא מעט מהשנתון הקודם וזה הבא. מצד שני, זו לא תוכנית קטנה מדי, ולרשת שנוצרת יש אימפקט משמעותי מספיק. כמו כן, המרצים בהחלט מכירים את הסטודנטים ברמה האישית, וזוכרים היטב מה כל סטודנט מחפש, כך שהם בהחלט יכולים להציע מרשת הקשרים שלהם עצמם סיוע לסטודנטים הזקוקים לכך. יתרון נוסף לגודל התוכנית, הוא הנגישות של מבקרים ומרצים אורחים לסטודנטים – קל מאוד לייצר מפגשים בקבוצות קטנות או אפילו אחד על אחד עם בכירים בתעשייה המגיעים לקמפוס.

האם משרד ההשמה של התוכנית תרם לגיוס שלך לעבודה?

שוב, מכיוון שאני מתחיל בעסק משלי, לא היתה לי אינטראקציה רבה עם משרד ההשמה של התוכנית.

מה אהבת בתוכנית?

ראשית אהבתי את האנשים – סיירתי במספר בתי ספר לפני ההרשמה, ובאף אחד מהם לא קיבלתי את הרושם של אנשים ענווים, כפי שקיבלתי ב-IESE. מאוד מחוברים למציאות, לא נהנתנים, לא ראוותנים, ונכונים לעבודה קשה. העובדה שהתואר נמשך שנתיים ולא שנה, עם אפשרות להתמחות בקיץ, עם אפשרות להתעמקות בתכנים – זו אחת התוכניות הבודדות באירופה שמאפשרת מסלול של שנתיים. בנוסף, העיר ברצלונה היא התפאורה המושלמת לחוויה מדהימה – מזג האוויר, החוף, חיי הלילה, הקרבה היחסית לארץ.

למי התוכנית מתאימה במיוחד?

התוכנית אינה מייחדת את עצמה בהתמחות כלשהי, והיא מוגדרת כ-general management program. כאמור, כל הבנקים הגדולים, כל חברות הייעוץ הגדולות, וכל חברות הפארמה הגדולות מגייסות בבית הספר. בנוסף, חברות טכנולוגיה ואינטרנט שרק עכשיו מתחילות לשים לב לקהל ה-MBA מגיעות באורח קבע לבית הספר – אמזון מגייסת קבועה, כמו גם פייסבוק, שהציבה את בית הספר כאחד מ-3 בתי הספר היחידים באירופה אליו היא מגיעה, וכו'.

תוכל לתת טיפ למנסים להתקבל לתוכנית?

ממליץ להגיע לראיון בקמפוס ולא להסתפק בוידיאו, למרות שזה לא מבטיח קבלה בשום אופן – ישנם רבים שטסים לכאן בשביל הראיון ולא מתקבלים, בעוד אחרים מתקבלים לאחר ראיון בוידיאו. עם זאת, זו דרך נהדרת להתרשם מהקמפוס ומהעיר, לפגוש סטודנטים נוכחיים ועתידיים, להתחיל להבין מי נגד מי בענייני דיור וכו'. מבחינת דגשים לתהליך הקבלה – ענווה, צניעות, ריאליזם ביעדים – לא להמציא סיפורים, להיות עקביים, מהימנים וישרים. אתיקה היא עניין חשוב מאוד בבית הספר הזה.


כדי להתניע את תהליך הקבלה שלך, מלא את הטופס לבקשת פרטים שיאפשר לארינגו לגבש עמדה לגבי תמיכה במועמדותך.