תקשורת

תואר שני בתקשורת הוא תכנית לימודים העוסקת בנושאים של המפגשים בין התקשורת לתרבות ומדגישה את המחקר של תקשורת גלובלית ותרבות, תקשורת דיגיטלית וטכנולוגיות חדשות, היסטוריה של התקשורת, תעשיות ותשתיות של תקשורת, אקטיביזם תקשורתי ותקשורת פוליטית. מטרת התואר היא להעשיר את הבנתם של הסטודנטים במערכות תקשורת מקומיות וגלובליות, תוך התמקדות באתגרים המוצבים ע"י עלייתה של התקשורת הדיגיטלית והגלובליזציה.

תחומי הלימוד כוללים מחקרים גלובליים וחוצי-תרבויות, תקשורת המונים, טכנולוגיה וחברה, תרבות ויזואלית ומחקרי תרבות, פוליטיקה ותהליכים חברתיים.

רוב תכניות לתואר שני בתקשורת בחו"ל נפתחות פעם בשנה בחודש ספטמבר, כאשר הדדליין להגשת האפליקיישן חל בדרך כלל בדצמבר-ינואר.

Top programs

להלן בתי הספר הטובים ביותר ללימודי תקשורת בארה"ב:

  • Boston University
  • Northwestern University
  • HEC Montreal
  • Texas A&M University
  • McGill University
  • University of Virginia
  • York University
  • Johns Hopkins University
  • University of Ottawa
  • San Diego State University

מהן דרישות הקבלה?

כדי להתקבל לתואר שני בתקשורת בחו"ל יש להגיש "בקשת קבלה" ("אפליקיישן") דרך אתר ביה"ס. להלן מרכיבי בקשת הקבלה (המשקלים של כל אחד מהם משתנים מאוניברסיטה אחת לשניה:

"רקע אישי" ו/או קורות חיים

מומלץ לכתוב CV של עמוד אחד המתמצת את הרקע האקדמי והמקצועי ומבליט את ההישגים ונקודות החוזק של המועמד.

חיבורים או Personal Statement

המועמד יצטרך לכתוב חיבורים או 'הצהרת כוונות' בהם יפרט את הרקע שלו, הסיבות בגללן הוא מעוניין בתואר, תחומי העניין שלו ותוכניותיו האקדמיות/מקצועיות לעתיד. החיבורים נחשבים למרכיב החשוב ביותר באפליקיישן, וחשוב לכתוב חיבור מעניין, אותנטי וייחודי שיבליט את המועמד לעומת השאר, וכמובן להתייחס למגבלת המילים שציין ביה"ס.

ציון GMAT/GRE (בדרך כלל לא מוגדר ציון מינימלי לקבלה)

ציון GMAT תקף לחמש שנים וניתן להיבחן מספר פעמים כדי לשפר את הציון. בדרך כלל ועדות הקבלה לוקחות בחשבון את הציון הגבוה ביותר בלבד.

ציוני התואר הראשון (כולל הגשת גליונות ציונים)

בד"כ, המקום היחסי בשכבה (למשל: 20% עליונים, 40% עליונים, הצטיינויות) הוא החשוב מבחינת ועדת הקבלה. פחות חשוב המוסד בו קיבלת את התואר (תיתכן עדיפות קטנה לאוניברסיטה על פני מכללה).

ציון מבחן ה-TOEFL (מבחן אנגלית)

מועמד ממדינה שאינה דוברת אנגלית שעשה את התואר הראשון באוניברסיטה בה שפת ההוראה אינה אנגלית יצטרך להיבחן במבחן ה-TOEFL. חלק מהאוניברסיטאות דורשות ציון מינימום מסוים.

2-3 המלצות

המועמד יידרש לספק המלצות מאנשים שיכולים להעיד על יכולותיו וכישוריו האקדמיים והמקצועיים, בדרך כלל פרופסורים/מרצים או מעסיקים. חשוב לבחור אנשים המכירים היטב את המועמד ופועלו שיכולים לספק המלצה חזקה ונלהבת הכוללת גם דוגמאות ספציפיות, ולאו דווקא אדם בכיר ומפורסם.

צרו קשר עם ארינגו להתנעת תהליך היעוץ