טיפים למימון לימודי ה-MBA
להלן כמה טיפים למימון לימודי ה-MBA שאספנו מסטודנטים ובוגרים:
- בארה"ב מי שמחזיק בויזת F1 או J1 רשאי לעבוד עד 20 שעות בשבוע באוניברסיטה תמורת שכר שעתי שנע בין 10$-15$. אמנם מדובר בהכנסה נמוכה יחסית אבל היא יכולה לעזור במימון חלקי של הלימודים. כמובן שלא תמיד מתאפשר לעבוד במקביל ללימודים שמצריכים זמן רב גם מחוץ לכיתה.
- בארה"ב ניתן למצוא התמחות קיץ אחרי שנת הלימודים הראשונה ולעבוד במהלך 2-3 חודשים בשכר חודשי שנע בין 5000$ (עבודה ב-nonprofit) ל-8000$ (היי-טק, מערכות בריאות) ועד 10000$ (חברות יעוץ). לאחר מס ניתן להישאר עם רווח של כ-13000$ שמהווה בערך 10% מעלות הלימודים.
- התוכניות המובילות בארה"ב מציעות הלוואות לסטודנטים בשיתוף עם בנקים גדולים, אשר מגיעות לפעמים בתנאים של שיעורי ריבית קבועים. רוב הסטודנטים לוקחים הלוואות למימון הלימודים. את הבקשה להלוואה מגישים דרך בית הספר לאחר הקבלה ללימודים. מומלץ לקרוא על האפשרויות השונות באתרי בתי הספר בעמוד financial aid.
- חלק מהתוכניות בארה"ב מציעות הלוואות ללא צורך ב- cosigners בתנאים נוחים. הלוואות אלו מכסות את עלות הלימודים כפי שהיא מחושבת ע"י ביה"ס. הסטודנט צריך להראות נזילות של כ-10000$ מעבר לסכום ההלוואה כדי לקבל סטטוס F1/J1.
- חשוב לציין שההלוואה שניתנת לסטודנט מניחה כל מיני הנחות שאין חובה לעמוד בהן (למשל שלסטודנט תהיה דירה משלו במקום שיגור עם שותף). אם תקבלו את ההחלטות הנכונות ותחסכו בהוצאות הגדולות תוכלו להסתדר ללא תמיכה חיצונית משמעותית.
- ניתן לקחת הלוואות מבנקים בישראל – בנק הפועלים למשל מכיר בלימודי MBA בארה"ב ואירופה ומציע הלוואות בריבית של כ-5% לשנה. בהקשר זה חשוב לזכור שההכנסות העתידיות שלכם מעבודה בחו"ל יהיו בדולרים, והעברת הכספים לארץ כדי להחזיר את ההלוואה עלולה להיות יקרה.
- אם לסטודנט יש קרוב משפחה אמריקאי, הוא יכול לסייע לו בקבלת הלוואת לימודים מבנק בארה"ב. לדוגמא, Citi ו- Bank of America מציעים הלוואות לימודים בריביות נמוכות יחסית.
- אופציה נוספת שלרוב לא חושבים עליה היא להשתמש במשכנתא ולפרוס את ההחזר על פני 20-30 שנה, מה שמשתלם במיוחד בזכות הריביות הנמוכות ששוררות כיום. גם אם אין לכם כוונה לקנות בית, תוכלו לבקשה מקרוב משפחה להשתמש במשכנתא שלו כהלוואה עבורכם.