הכנה טובה היא המפתח להצלחה בראיון הקבלה. מומלץ להיעזר בקבוצות דיון, בסטודנטים, בבוגרים, בספרים וביועצי קבלה כדי ללמוד כמה שיותר על השיטות והגישה של בית-הספר לראיונות.
ארינגו מציעה שירות מקצועי בהכנה לראיונות, המבוסס על איסוף שיטתי של שאלות אשר שאל אותו המראיין בראיונות קודמים ועל תרגול סימולציות של ראיון. כדי להתניע את התהליך, מלא את הטופס לבקשת פרטים.
ועדת הקבלה מאפשרת למראיינים להפעיל שיקול דעת ניכר בנוגע לשיטת הראיון ולשאלות. לכן, כדאי ללמוד כמה שיותר על המראיין שלך מראש: מה הסגנון שלו? מה הרקע שלו? אלו שאלות הוא שאל בעבר? סטודנטים, בוגרים, פורומים ויועצי קבלה יוכלו לספק לך מידע זה.
אנו ממליצים בחום להתכונן רבות לקראת הראיון שלך. מנסיוננו בעבר, המצליחים ביותר בראיונות הם אלה שמקדישים עשרות שעות להכנה. ההכנה צריכה להתמקד בבחירת ובניסוח המסרים העיקריים שלך ובהעברתם בע”פ, תחת לחץ. ערוך סימולציות של ראיונות, הרבה ככל האפשר: עם בוגרים שראיינו בעבר, עם החברים והמשפחה, עם יועצים מקצועיים, ועם מועמדים אחרים. לא רק שהסימולציות יכולות לספק משוב מצוין ורעיונות לשיפור, הן גם יעזרו לך לתרגל את האנגלית שלך ולהרגיש בנוח בסיטואציה של ראיון.
בדרך כלל המראיין יאפשר לך לשאול אותו שאלות בסוף הראיון. כדאי להתכונן לכך מראש ולהכין 2-3 שאלות טובות שתוכל לשאול את המראיין. כמובן שיש חשיבות לשאלות שתשאל והן יכולות להשפיע על התרשמותו של המראיין ממך, לכן מומלץ לשאול שאלות שמראות שאתה מכיר היטב את התוכנית ושהשקעת זמן במחקר שלה וביצירת קשר עם סטודנטים ובוגרים, וכן שאלות שנוגעות לאלמנטים בתוכנית שקשורות למטרות הקריירה שלך ו/או לפעילויות מחוץ ללימודים. לא מומלץ לשאול שאלות שאת התשובה עליהן יכולת למצוא בקלות באתר התוכנית, שאלות שקשורות לתעסוקה לאחר הלימודים או שאלות שמביעות סקפטיות או דעה שלילית על התוכנית.