רוצה להתקבל לקרן וקסנר? צור קשר עם ארינגו
ארינגו עוזרת לישראלים להתקבל לקרן וקסנר (Wexner Israel Fellowship Program).
כל יועצי וקסנר בארינגו סייעו בעבר למועמדים שהתקבלו לקרן וקסנר.
מלא/י את הטופס לבקשת פרטים בתחתית העמוד כדי ללמוד על אפשרויותיך להתקבל לוקסנר.
אודות קרן וקסנר
קרן וקסנר (The Wexner Foundation) היא ארגון פילנתרופי אשר נוסד בשנת 1984 ע"י לזלי וקסנר ורעייתו, אביגיל וקסנר במטרה לטפח מנהיגות ציבורית בישראל ובעולם היהודי. כיום, הקרן תומכת באנשי מקצוע, מתנדבים ונציגי המגזר הציבורי מהעולם היהודי ומישראל. כמו כן תומכת קרן וקסנר במוסדות, ארגונים ותוכניות בעלי אופי והקשר ישראליים ויהודיים. מטרתה של הקרן היא לחזק את המגזר הציבורי בישראל בכללותו, כמו גם את הקהילות היהודיות ברחבי העולם, ולשפר את איכות המנהיגות של אלה.
תוכניות קרן וקסנר
לקרן וקסנר שלוש תוכניות ליבה לפיתוח מנהיגות ציבורית בקרב יהדות ארצות הברית ובישראל, ורבים מבוגרי תוכניות הליבה למנהיגות של הקרן מתבלטים בעמדות השפעה בחיים הציבוריים בישראל ובעולם היהודי.
תוכנית הליבה הראשונה של קרן וקסנר נוסדה בשנת 1985 ונקראת תוכנית המורשת של הקרן (Wexner Heritage Program). מטרת תוכנית זו היא "לחנך מנהיגים יהודיים קהילתיים בתחום ההיסטוריה, הציונות, השפה העברית וחשיבה פילוסופית יהודית, באמצעות מסורות ואתגרים עכשוויים של העם היהודי".
תוכנית הבוגרים של קרן וקסנר (The Wexner Graduate Fellowship Program) נוסדה בשנת 1988 על ידי הקרן במטרה לעודד מועמדים מבטיחים לעמוד בהצלחה באתגרי ההנהגה היהודית המקצועית של קהילות יהודי צפון אמריקה. מענקים לעמיתי תוכנית הבוגרים ניתנים לעשרים מועמדים בולטים אשר מעוניינים, תוך כדי לימודי התואר השני שלהם, להכין עצמם לקריירות בתחומי החינוך היהודי, הרבנות, החזנות, ההנהגה היהודית המקצועית ולימודי היהדות.
תוכנית קרן וקסנר בישראל (Wexner Israel Fellowship Program) נוסדה בשנת 1989. תוכנית זו משותפת לקרן וקסנר ולביה"ס לממשל ע"ש קנדי שבאוניברסיטת הרווארד בארצות הברית (Harvard Kennedy School). חזון התוכנית הינו "להעניק לדור המנהיגים הציבוריים הבא של מדינת ישראל הכשרה במנהל ציבורי ופיתוח מנהיגות, להגברת איכות הדמוקרטיה ומוסדות המגזר הציבורי הישראלי". ועדת הקבלה של התוכנית לפיתוח מנהיגות ציבורית ישראלית, ה-Wexner Israel Fellowship Program, בוחרת עד עשרה אנשי מנהל ציבורי ישראליים – יהודים ולא יהודים – להשתתף בתוכנית מדי שנה. הבחירה נעשית על סמך נסיון מנהיגותי מוכח של המועמדים בסקטור הציבורי וסיכוייהם להשתלב בעמדות הנהגה בארץ כשיחזרו מהלימודים. מלגת קרן וקסנר מכסה את שכר הלימוד והוצאות הלימודים ב-HKS, הוצאות מחיה, מעבר וטיסה, ביטוח בריאות ומימון לכל תוכניות הקרן.
בסיום התוכנית מוענקים לבוגרי התוכנית תארי מוסמך במנהל ציבורי (MC-MPA) של ה-HKS. בנוסף לתכנים האקדמיים שלומדים המשתתפים ב-HKS, הם לומדים תכנים נוספים במסגרת הקרן בתחומים של מנהיגות, המערכת הפוליטית האמריקאית וקהילות יהודיות בצפון אמריקה. הבוגרים מחויבים להמשך עבודה במגזר הציבורי בישראל לתקופה של שלוש שנים, ורובם נשארים לתקופות יותר ארוכות.
לאחר 22 מחזורים של תוכנית קרן וקסנר בישראל מונה קהילת הבוגרים כ-207 עמיתים. רובם המכריע עובדים במשרדי ממשלה שונים, מערכת הביטחון, מערכת החינוך, בתי חולים ממשלתיים ובמערכת הרפואה הציבורית. חלק מבוגרי התוכנית עובד במגזר השלישי.
תנאי הקבלה ותהליך ההרשמה
תהליך הקבלה כולל הגשת טופס זכאות (eligibility form), אותו יש להגיש עד ה-30 בספטמבר. מועמד שיימצא זכאי ע"פ טופס הזכאות יקבל את טופס ההרשמה ויוכל להגיש את מועמדותו לקרן וקסנר. את טפסי ההרשמה והזכאות לתוכנית קרן וקסנר בישראל ניתן להשיג באתר הקרן. ניתן להגיש מועמדות עד חודש דצמבר, כאשר ראיונות למועמדים מתקיימים במרץ ומיד אחריהם ניתנות תשובות סופיות.
על המועמדים להיות עובדי ממשל, שלטון מקומי, רשויות הממשלה, חברות ממשלתיות, כוחות הבטחון, בתי חולים וקופות חולים, וכן ארגונים לא-ממשלתיים שפעילים במגזר הציבורי.
ספציפית, המועמד חייב לעמוד במספר תנאים:
* בעל נסיון מקצועי משמעותי של 7 שנים לפחות, מתוכן 5 שנים לפחות במגזר הציבורי.
* להיות מחוייב לחלוטין לקריירה במגזר הציבורי.
* להוכיח יכולת מנהיגות ויכולת לתפקד היטב בתוכנית אקדמית אינטנסיבית.
* המועמד חייב להיות בגילאי 30-45 בעת תחילת התוכנית.
* המועמד חייב להחזיק בתואר אקדמי.
* המועמד חייב לעמוד בדרישות הקבלה של HKS, כולל ציון מבחן באנגלית (TOEFL או IELTS).
מועמדים שפנו בעבר לתוכנית ומעוניינים להגיש את מועמדותם פעם נוספת יכולים לעשות זאת, אך עליהם לצרף מכתב בן עמוד אחד בו הם מסבירים מדוע הם פונים שוב ומה השתנה במועמדותם מאז הפעם שעברה.
קבלה לתוכנית וקסנר מותנית בכך שהמועמד יתקבל בנפרד הן ל Harvard Kennedy School והן לקרן עצמה. מתוך כך, תהליך האפליקיישן, הינו תהליך מקבילי ודורש מספר מסמכים. כל המסמכים הינם באנגלית!
אודות ארינגו
ארינגו היא חברת ייעוץ אשר עזרה ליותר ישראלים מכל חברה אחרת להתקבל לתכנית העמיתים של קרן וקסנר.
מאז שנוסדה ב-2005, ארינגו עוזרת למועמדים לכתוב את כל המסמכים, הן ברמת התוכן (מה כדאי לכלול בחיבורים, מה רלוונטי ומה פחות מרשים) והן ברמה השפה והדקדוק.
ארינגו עובדת בשיטה של "שולחן עגול" במסגרתה מתייעצים היועצים עם חברי צוות שונים בנקודות החלטה קריטיות בתהליך האפליקיישן של הלקוח. מרכיב חשוב נוסף בתהליך העבודה הוא QA פנימי על כל מסמכי לקוחות, שמתבצע ע"י יועץ ותיק ללא תשלום נוסף, ומהווה מעבר של זוג עיניים נוסף על חומר של המועמד לצורך מתן הערות לשיפור. העובדה כי גורמים שונים בצוות משתפים פעולה ועובדים יחד על האפליקיישן משחקת תפקיד מרכזי בהצלחת לקוחות ארינגו להתקבל לתוכניות המובילות .
השירותים שאנו מעניקים כוללים בין היתר:
חבילת "הכל כלול " ל- Harvard Kennedy School MPA
- עבודה על כל החיבורים של HKS
- קורות חיים
- כתיבת 2 מכתבי המלצה (2 מתוך ה 3 הדרושים!)
- זוג עיניים שני על כל המסמכים ע"י יועץ ארינגו בכיר נוסף המתמחה בווקסנר
- החבילה כוללת בין היתר: היכרות ואסטרטגיה ראשונית, קורות חיים ,עבודה על כל החיבורים עבור HKS וכתיבת 2 מכתבי המלצה עבור HKS.
חבילה משולבת "הכל כלול "ל- Harvard Kennedy School MPA – ול Wexner Foundation
- עבודה על כל החיבורים של HKS ושל WEXNER
- קורות חיים
- כתיבת 3 מכתבי המלצה והתאמתם מ HKS ל WEXNER
- הכנה לראיון אם מגיעים לשלבים המתקדמים
- זוג עיניים שני על כל המסמכים ע"י יועץ ארינגו בכיר נוסף המתמחה בווקסנר
- החבילה כוללת בין היתר: היכרות ואסטרטגיה ראשונית, קורות חיים, עבודה על כל החיבורים עבור HKS וכל החיבורים עבור וקסנר, כתיבת 3 מכתבי המלצה עבור HKS, שכתוב המכתבים והכנת 3 מכתבי המלצה עבור וקסנר והכנה לראיון אם רלוונטי.